Vremea calda compromite constructia hotelului de gheata de la Balea Lac

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 16:06
3258 citiri
Vremea calda compromite constructia hotelului de gheata de la Balea Lac

Caldura si zapada prea putina ingreuneza constructia singurului hotel de gheata din Romania, cel care se ridica din bucati de gheata, la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagarasului, la Balea Lac.

"Lipsa zapezii din anii trecuti este o problema. Speram sa ninga si sa se raceasca. Deja sunt camere rezervate pentru Craciun si facem toate eforturile astfel incat Hotelul de Gheata de la Balea sa fie gata la termen. Asteptam vesti bune de la meteorologi", a precizat miercuri pentru AGERPRES, Adelina Grigoroiu, directorul de marketing al hotelului.

Abia de luni se anunta vreme de iarna

Meteorologii sibieni spun ca abia de luni se anunta vreme de iarna in zona turistica Balea, unde, miercuri stratul de zapada masura doar 20 de centimetri, insuficient si pentru schiori.

Primele echipe de muncitori au inceput deja pe constructia singurului hotel de gheata din Romania, pe 6 decembrie. Fiecare "caramida", lunga de un metru, este taiata din blocuri de gheata, extrase din Lacul Balea.

Pentru ca stratul de zapada este foarte subtire, muncitorii s-au axat doar pe luarea din lac a blocurilor de gheata, pe care le transporta cu ajutorul saniilor, dupa care le taie cu drujbele. Din blocurile mari de gheata, se taie "caramizi" groase de 40 de centimetri si lungi de aproape un metru. Pentru constructia Hotelului de Gheata, muncitorii vor ridica 2.000 de caramizi.

Imediat ce cantitatea de zapada cazuta in zona va fi suficienta, vor fi montate primele cofraje de lemn si vor incepe lucrarile de ridicare a "zidurilor" hotelului. De asemenea, un amestec de zapada, gheata si apa va fi folosit ca mortar pentru imbinarea blocurilor de gheata deja extrase din lac.

Temperatura maxima in interiorul ineditei constructii de gheata va fi de 1-2 grade

Hotelul de Gheata are 10 camere, fiecare botezata dupa un stil muzical. Spre exemplu, cei care vor innopta in camera rock vor avea frumoasa surpriza sa gaseasca in loc de noptiere, instrumente muzicale sculptate in gheata.

Deja 50 de britanici si-au rezervat camere la Hotelul de Gheata de la Balea Lac din Romania, o parte dintre ei vor veni nu doar sa se cazeze si sa manance in restaurantul cu mese si scaune de gheata din hotel, ci vor lua parte la o nunta neobisnuita.

Pentru o camera single, tariful de cazare pe noapte va fi de 150 de lei, iar pentru una dubla, 300 de lei. Cine doreste sa serveasca meniul special de la Hotelul de Gheata, va mai plati 250 de lei, de persoana. Din meniu face parte un aperitiv, un cocktail, o supa fierbinte de gaina, felul doi si un desert.

#hotel gheata Balea Lac, #hotel de gheata, #constructie hotel , #Cazare