Circuit Israel - Iordania: Porneste pe drumul crestinatatii

Sambata, 17 Mai 2014, ora 00:00
2682 citiri
Circuit Israel - Iordania: Porneste pe drumul crestinatatii

Strabate inima Orientului Mijlociu, de la Israel la Iordania, intr-un circuit bine pus la punct, in care singura ta grija sa fie fotografiile si relaxarea.

Israelul este un pod intre Asia, Africa si Europa, iar drumurile batatorite ale crestinatatii se imbina cu elementele urbane moderne, astfel veti patrunde intr-o lume feerica, unde veti intalni un mix inedit intre elemntele vechi si cele noi, care salasluiesc sub acelasi cer albastru.

Un astfel de circuit ofera o experienta senzoriala contrastanta data de cladirile vechi, incarcate de istorie si legende, alaturi de hoteluri luxoase si zgarie nori. Un punct important este splendidul oras-port la Marea Mediterana, Haifa, actualmente cel mai important port din Israel.

O alta atractie turistica importanta este Manastirea Stella Maris, un asezamant monahal carmelit, din secol XIX, aflat pe versantii Muntelui Carmel. Veti avea oportunitatea sa vizitati si Templul cultului Bahai cu frumoasele sale gradini suspendate, care va va uimi prin frumusete si ingeniozitate.

Veti avea ocazia sa pasiti pe locul unde s-a facut prima minune si anume transformarea apei in vin in Cana Galileii si, unde, Iisus a savarsit minunea inmultirii panilor si a pestilor - la Capernaum. Traseul va continua cu Muntele Fericilor, locul ideal pentru a-ti lasa sufletul liber, pentru a inainta, apoi, spre Manastirea Greco-Ortodoxa - Schimbarea la Fata, adapostita in Muntele Tabor.

La granita dintre Israel si Iordania se afla raul Iordan, apa in care, Ioan Botezatorul l-a botezat pe Iisus. Iordania este un izvor al istoriei, veti fi ghidati in zonele de maxim interes, precum Jerach, Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo si veti continua printre munti si vai spre Amman, capitala Iordaniei.

Itinerariul va continua spre cea de-a saptea minune a lumii antice si moderne, acolo unde stancile sunt roz - Petra, pentru a vizita capitala Nabateenilor, Tezaurul Al Khazanek, Amfiteatrul si Valea lui Moise. Culoarea, mirodeniile, traditiile, oameni calzi si primitori definesc Iordania. O plimbare pe strazile Amman-ului va fi o adevarata incantare senzoriala.

Radiografia celui mai vechi oras din lume

In ziua a cincea a circuitului, veti face un pelerinaj pe Muntele Nebo si veti ajunge in cel mai vechi oras din lume, Ieriho, unde veti avea o scurta oprire la Marea Moarta. O vacanta in tarile sfinte nu este completa fara a gusta din bucataria traditionala.

Daca esti un amator de gastronomie, vei fi foarte fericit, deoarece bucatele sunt destul de condimentate si foarte gustoase.

Mai mult decat atat, veti avea un prilej minunat de a vizita Biserica Ortodoxa din Bethleem si BisericaRomano-Catolica Sf. EcaterinasiGrotaLaptelui sau "Grota pruncilor ucisi".

Urmatorul obiectiv turistic este orasul Ierusalim, unde se va urca peMuntele Sionului, pana laBiserica Adormirii Maicii Domnului si Foisorul "Cina cea de Taina" - locul primei biserici din lume, dar si la MormantulMarelui Rege David si Zidul Plangerii. In cadrul obiectivelor de la Muntele Maslinilor si Ierusalim sunt recomandate a se vizita si Bisericile Pater Noster, Dominus Flevitsi Gradina Getsimani, parcurgandu-se, pe jos, Drumul Crucii pana la Mormantul Sfant.

In ultima zi a circuitului veti vizita patria lui Ioan Botezatorul, Ein Karem, Biserica Sf. Gheorghe Biruitorul din Lud, veti face turul oraselor Tel Aviv si Jaffa, inclusiv Cetatea Jaffa, pentru ca apoi, sa fiti transportati la aeroport.

Ai toate detaliile deja puse la punct

Daca alegi sa-ti petreci vacanta pe circuitul Israel - Iordania, poti pleca de la Bucuresti cu avioanele companiei EL-AL, sau de la Iasi cu avioanele companiei Tarom, iar de la Cluj cu avioanele companiei Wizz Air.

Toate cursele vor ateriza la Tel Aviv, unde veti beneficia de asistenta la sosire. Circuitului se face conform itinerariului atent construit, cu ajutorul autocarelor moderne, iar pe toata durata sejurului, veti fi in atentia unui insotitor de drum roman.

Respectand normele de siguranta, cazarea se va face in centrul oraselor vizitate, iar in functie de itinerariul ales, veti fi cazati pentru 1, 2 sau 3 zile la hoteluri foarte bune din reginunile vizitate, unde veti beneficia de un meniu atent selectat din paleta traditionala a regiunii. Fiind o zona cu puternice radacini religioase, este recomandat sa respectati vestimentatia si normele de conduita in spatiile publice, conform indicatiilor ghidului.

Cat costa un circuit Israel-Iordania

Circuitul turistic Israel - Iordania este cheia unei incursiuni spirituale in doua tari, ce uimesc prin frumusetea uluitoare a miilor de ani de istorie fascinanta, cu o bogata diversitate culturala si traditionala.

Agentia Paralela 45 a transformat circuitul turistic Israel - Iordania intr-o traditie. Recunoscuta pentru seriozitatea si profesionalismul dovedite prin fiecare vacanta oferita, Paralela 45 a reusit sa isi mentina in ultimii 6 ani pozitia de lider in industria turistica din Romania, fiind premiata consecutiv pentru cel mai de incredere brand turistic - Trusted Brand.

Pretul pentru Iasi (plecare 30 oct ) si Cluj (plecari 16 iunie; 12 septembrie) este 695 euro + taxe.

Pretul pentru Bucuresti (plecari 22 iunie, 04 septembrie) este 710 euro + taxe.

#circuit Israel Iordania, #vacanta Israel, #vacanta Iordania, #oferte circuit turistic, #Paralela 45 circuite , #Circuite turistice