Descopera Ghana, Togo si Benin intr-un circuit inedit

Sambata, 28 Martie 2015, ora 00:00
4491 citiri
Descopera Ghana, Togo si Benin intr-un circuit inedit
Foto: Paralela 45

Se spune ca odata ce ai vazut Africa ramai vrajit de ea pentru tot restul vietii. Ghana, Togo si Benin sunt doar trei dintre locurile speciale pe care le ofera continentul african, caracterizat de salbaticie si misticism.

Business24 si Paralela 45 va propun o experienta unica si un circuit plin de noutate, in care sa descoperiti cele trei republici africane in toata frumusetea lor.

Prima pe lista destinatiilor in expeditia africana este Accra, capitala Ghanei.

Pulsul atmosferei africane il veti lua la Centre for National Culture, un targ al mestesugarilor in versiune Africana.

In cadrul targului veti avea parte de o introducere in cultura ghaneza, iar astfel veti incepe circuitul cu starea de spirit potrivita.

Fie ca veti cumpara cadouri pentru cei dragi de acasa, fie ca vreti sa pastrati vie amintirea vacantei, suvenirurile pe care le gasiti in targ sunt realizate manual, pastrand atmosfera locala.

Turul orasului cuprinde o vizionare din exterior a Fortului James, construit de britanici in 1673 cu rolul de centru comercial local si devenit ulterior inchisoare.

Includeti obligatoriu pe lista obiectivelor Oxford Street, una dintre strazile principale ale orasului, si Osu Night Market, o piata de noapte, unde marfurile sunt luminate doar de lumanari.

Ziua a doua a circuitului va poarta catre orasul Lome, capitala Republicii Togoleze. Pietele Grand Marche si Akodessewa (numita si Piata Fetisurilor) sunt printre cele mai importante puncte ale orasului, alaturi de Catedrala din Lome, un reper al epocii coloniale construit in stilul gotic german.

Traseul in tinutul African continua cu Republica Benin, locul unor importante centre de spiritualitate africane.

Glidji, capitala spirituala a tribului Guen, va ofera un tablou desavarsit al ritualurilor africane prin altarele sacre, ceremonia de Inaltare a Pietrei Sacre si o intalnire cu Marele Preot al Padurii Sacre.

Practicile voodoo, detaliu de referinta al imaginii Africii in toata lumea, isi au altare in Ouidah, in Padurea Sacra (resedinta privata a primului rege al Ouidah-ului) si in Templul Pitonilor.

Cel din urma este recunoscut si pentru legenda care ii inconjoara edificarea. Se spune ca adorarea pitonilor ca entitati sacre a inceput dupa un razboi care a avut loc in 1717, in urma caruia Ouidah a fost infrant, iar regele Kpasse al Ouidah-ului s-a refugiat intr-o padure deasa din apropiere pentru a nu fi capturat.

Legenda spune ca o multime de pitoni au iesit din padure in timpul cautarii regelui, protejandu-l astfel de asediatori.

La nord de Ouidah se situeaza orasul Abomey, capitala vechiului Regat Dahomey, cunoscut pentru grupul de palate cladite din argila, incluse in patrimoniul UNESCO in 1985.

La intoarcerea in Ghana, printr-un traseu care strabate un peisaj montan bogat, trebuie sa popositi in satul Bandjeli, care apartine tribului Bassar.

In incheierea expeditiei, lasati-va fermecati de bogatia vegetatiei si faunei africane, la Parcul National Kakum, o padure care gazduieste sute de specii de animale si pasari, si Hans Botel, un resort construit partial in albia unui rau unde vietuiesc crocodili, multe specii de pasari si maimute.

Paralela 45 ofera circuit in Ghana, Togo si Benin, Africa, la pretul de 1595 de euro, cu plecarea pe 12 octombrie 2015.

Serviciile includ transport cu avionul Bucuresti-Accra si retur, 11 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* (2 nopti in Accra, 1 in Elmina, 2 in Kumasi, 1 in Temale, 1 in Kara, 1 in Sokade, 1 in Abomey, 1 in Ouidah si 1 in Lome), transferuri aeroport-hotel-aeroport, transport local cu autocarul, ghizi locali vorbitori de limba engleza, insotitor roman de grup.

#circuit Ghana, #circuit Togo, #circuit Benin , #Circuite turistice