Diaconu: Cetatile din Muntii Orastiei risca sa piarda protectia UNESCO

Sambata, 26 Mai 2012, ora 10:27
1740 citiri
Diaconu: Cetatile din Muntii Orastiei risca sa piarda protectia UNESCO
FOTO: Mircea Diaconu/ SURSA: qmagazine.ro

Cetatile dacice din Muntii Orastiei risca sa piarda statutul de protectie UNESCO, deoarece pana acum nu s-a facut nimic pentru protejarea acestor situri arheologice, a declarat, vineri seara, la Alba Iulia, ministrul Culturii, Mircea Diaconu.

"Cetatile dacice sunt protejate UNESCO. Ce facem noi cu asta? Nimic. Si, daca cumva vine un control UNESCO, pierdem statutul. Deci daca nu facem ceva cu urgenta maxima pierdem statutul de protectie UNESCO pentru cetatile dacice", a spus, intr-o conferinta de presa, Diaconu.

El a adaugat ca autoritatile care au atributiuni legate de aceste obiective si Ministerul Culturii trebuie sa actioneze "cu foarte mare viteza".

Mircea Diaconu a precizat ca situl Sarmizegetusa este aproape in paragina si "creste padurea peste el".

Ceramica de la Horezu va intra in protectia UNESCO

Mircea Diaconu a spus, intr-o conferinta de presa, ca a semnat dosarul pentru protejarea ceramicii de la Horezu ca patrimoniu al UNESCO, iar documentatia a fost trimisa la Paris.

"Ieri (joi - n.r.) am obtinut acest mare succes pentru mine si primul. Dosarul UNESCO pentru protectia ceramicii de Horezu l-am semnat pe un bot de masina. A plecat ieri dimineata cu curier diplomatic la Paris", a spus Diaconu.

Ministrul Culturii a afirmat ca acceptarea dosarului pentru protejarea ceramicii de Horezu de catre UNESCO este "un lucru fenomenal", precizand ca a facut lobby in acest sens inca din perioada cat a fost doar senator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cetati dacice UNESCO, #Mircea Diaconu cetati dacice, #cultura ministru Diaconu , #Circuite turistice