Traieste experienta L'ete Indien, in 2014

Sambata, 07 Iunie 2014, ora 00:00
2749 citiri
Traieste experienta L'ete Indien, in 2014

India, o tara a contrastelor, cu o cultura si traditii care asteapta sa fie descoperite cu fascinatie de orice european, este un spatiu care surprinde si socheaza in egala masura, inca din primele minute petrecute acolo.

Nu degeaba calatorii care au avut sansa sa vada cu ochii lor toate minunatiile din aceasta parte a lumii sustin ca o vacanta in India este mult mai mult decat o simpla calatorie. Este o adevarata experienta de viata din care te intorci cu o alta persectiva asupra lumii si a lucrurilor cu adevarat importante.

Business24 iti propune in acest weekend trei circuite in inima uimitoarei tari din sudul Asiei, pentru toamna anului 2014.

Circuitul "Nestematele triunghiului de aur si paradisul tropical din Goa"

Este vorba despre un circuit de 12 zile, in perioada 21 noiembrie-2 decembrie, in zona de nord a subcontinentului indian, calatorie care se va incheia in Goa, pe coasta de vest a tarii, scaldata de apele Oceanului Indian. Imbarcarea pentru aceasta calatorie se va face de pe aeroportul Otopeni intr-un avion al companiei Qatar Airways.

Prima escala va fi la Doha, in Qatar, de unde veti decola apoi catre India. Iar primul pas pe taram indian il veti face in Delhi. Aici veti petrece, de altfel, doua zile, timp in care veti putea vizita vestigiile vechiului Imperiu Mogul, Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, locul in care este incinerat Mahatma Gandhi, liderul spiritual al poporului indian, precum si Poarta Indiei, construita in cinstea soldatilor care si-au pierdut viata in timpul Primului Razboi Mondial si considerata un simbol al orasului.

Urmatoarea etapa a experientei indiene va va purta in Varnasi, locul in care veti putea admira cele mai sacre temple ale hindusilor si in care veti avea unica sansa de a lua parte la ritualurile de pe malurile Gangelui, fluviul venerat de indieni.

Circuitul va continua cu vizitarea "templelor iubirii" din Khajuraho, monumente incluse in patrimoniul mondial UNESCO, apoi cu o plimbare in orasul Agra si cu oprirea la principalul punct de atractie din zona, celebrul Taj Mahal, care se numara printre noile minuni ale lumii.

Si cum o calatorie in India nu poate fi completa fara o plimbare pe spatele unui elefant, veti avea ocazia sa incercati si aceasta experienta in Jaipur, parcurgand astfel drumul catre Fort Amber, locul in care veti face cunostinta cu stilul de viata al maharajahilor. Iar dupa opt zile in care ati simtit la fiecare pas agitatia, senzatiile, gusturile si aromele pur indiene, ultima parte a vacantei o veti petrece pe plajele tropicale din Goa, urmarind spectaculoasele apusuri de soare si bucurandu-va de briza Oceanului Indian.

Spiritualitate si adrenalina

Pentru o experienta cu adevarat memorabila in sudul Asiei, iti propunem si un circuit care cuprinde, pe langa destinatii renumite din India si o deplasare de cateva zile in Nepal. Astfel, la inceputul lunii noiembrie, o cusa Turkish Airlines va va transporta de pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) catre Delhi, via Istanbul.

Calatoria de 12 zile (5-16 noiembrie) va debuta asadar pe taram indian, incluzand opriri in aceleasi puncte-cheie din nordul tarii, Delhi, Jaipur, Agra, Jhansi, Khajuraho si Varnasi. Noutatea acestui circuit consta in cele patru zile petrecute in Nepal, micul stat din nordul Indiei, situat la adapostul celor mai inalti munti de pe planeta.

Aici, dupa un periplu prin capitala Kathmandu si vizite la milenarele temple budiste din regiune, veti avea ocazia sa traiti o experienta la inaltime din toate punctele de vedere - un inegalabil zbor deasupra inaltimilor Himalayei.

Peisaje de vis intr-o tara a contrastelor

Iar celor care nu prefera vacantele pline de adrenalina, le propunem un circuit pe "meleagurile paradisiace" ale Indiei de sud,, organizat in perioada 17-28 octombrie.

Deplasarea pana la Kochi, orasul in care va incepe explorarea fantasticei regiuni, se va face tot cu un avion al companiei Qatar Airways si va include o scurta escala la Doha.

Primele zile ale calatoriei le veti petrece in Kumarakom si Alleppey, unde va veti putea relaxa intr-o croaziera pe canalele din Kerala in niste ambarcatiuni de 25 de metri, construite manual, din materiale traditionale.

Astfel veti admira decorul pitoresc al zonei care include orezarii si sate de pescari. Insa periplul in mijlocul peisajelor tipice Indiei nu se opreste aici. Vizita in Parcul National Periyar va va oferi ocazia de a strabate nesfarsite plantatii de mirodenii, dar si de a sta la cativa metri de sutele de elefanti care traiesc in aceasta rezervatie.

Itinerariul acestui circuit include si o intoarcele in Kochi unde va veti putea bucura de atmosfera speciala a spectacolului traditional Kathakali, inspirat din legendele indiene. Tot in Kochi se va putea vizita Biserica Sf. Francis, cel mai vechi loc de cult crestin din India, unde a fost inmormantat Vasco da Gama.

Si dupa o scurta perioada de relaxare pe superbele plaje din Goa, veti ajunge si in Mumbaiul plin de agitatie unde veti face, printre altele, o excursie la pesterile Elephanta.

Amestec de vechi si nou, de exotism si spiritualitate, India este o tara in care strazile pline de ricse si de vaci sacre, aromele zecilor de mirodenii si explozia de culoare de la fiecare pas va vor incanta simturile si va vor face sa traiti experiente pe care nu aveti nicio sansa sa le uitati.

Excursiile pornesc de la 1.550 euro, pret in care sunt incluse cazarea si transportul, precum si alte servicii suplimentare (tururi si excursii, plimbari cu barca, cu elefantii, intrari la obiectivele mentionate in program).

Fiind vorba de un circuit, rolul agentului de turism este esential, intrucat intregul traseu este verificat anterior de ghid, iar aceasta poate face o serie de recomandari indispensabile unei calatorii reusite.

Ideile de circuit au fost propuse de catre Paralela 45, desemnata recent, pentru al saselea an consecutiv, cel mai de incredere brand de turism din Romania.

#circuit India, #vacanta india, #sejur India 2014, #cazare India , #Circuite turistice