Ghid de calatorie: Vrei o experienta inedita? Incearca un safari de balene

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 00:00
2957 citiri
Ghid de calatorie: Vrei o experienta inedita? Incearca un safari de balene
Foto: Oceanwide Expeditions

Daca iti este teama ca temperaturile de vara aceasta vor fi prea ridicate pentru a-ti petrece concediul pe plaja, ai la dispozitie o alternativa care te va impinge in apele inghetate ale nordului, spre coasta de vest a Groenlandei.

Croazierele arctice organizate de Oceanwide Expedition au ca tematica safariul de balene, iar prima ocazie de a te racori la bordul unei baleniere cu panze ti se ofera intre 24 si 31 mai.

In Groenlanda vei ajunge la bordul unui avion charter care aterizeaza pe micutul aeroport Aasiaat, o asezare cu o vechime de aproximativ 400 de ani, infiintata pentru vanatorii de balene.

De aceasta data insa, tu te vei bucura doar sa vezi balenele de Groenlanda cum se pregatesc de plecare din apele in care au iernat.

Este o expeditie in toata regula, iar seful acesteia poate decide itinerariul in functie de conditiile meteo.

In principiu insa, vei avea sansa sa acostezi in mai multe porturi ale Groenlandei pentru a vizita comunitatile locale de inuiti si a observa indeaproape vietuitoarele de pe cea mai mare insula a planetei: ursi polari, foci etc.

La bord vei avea conditii destul de austere in cabinele vasului Rembrandt van Rijn, dar frumusetea peisajului arctic oferit de Groenlanda si aisbergurile masive care iti vor iesi in cale te vor face sa uiti rapid de micile neajunsuri ale calatoriei la bordul unei baleniere.

Costul unei croaziere-safari de 7 nopti in apele arctice incepe de la 2.500 euro pentru o cabina dubla, alte variante de cazare la bord fiind negociate direct cu organizatorii croazierei.

#croaziera arctica, #expeditie Groenlanda, #croaziera Oceanwide Expeditions , #Croaziere de lux