Vacanta: Ofera de croaziere, afectata de dezastrul Concordia

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 08:45
3119 citiri
Vacanta: Ofera de croaziere, afectata de dezastrul Concordia
Vacanta: rasturnarea vasului Concordoria poate pune in pericol rezervarile de croaziere.

Esuarea vasului Costa Concordia vine chiar in perioada de varf de rezervari pentru croaziere, iar oamenii, inca speriati de accident, ezita sa cumpere bilete, ceea ce ar putea afecta industria pe intregul an.

Nu se poate spune inca exact cat vor plati firmele de asigurari pentru a acoperi pagubele si pierderile de vieti omenesti, dar analistii au estimat ca pierderile se vor ridica la circa 500 de milioane de dolari, scrie Associated Press.

Carnival, compania ce detinea vasul Costa Concordia, care detine 101 de vase de croaziera sub diferite branduri, printre care Carnival, Cunard, Holland America, Princess si Seabourn, trebuie sa plateasca cel putin 80-90 de milioane de dolari.

Rasturnarea vasului pe coasta italiana vine exact in perioada cea mai aglomerata a anului pentru rezervari. Vanzarile din aceasta perioada dau tonul pentru restul anului.

Analistii considera ca dupa o saptamana doua, Carnival si restul liniilor de croaziera vor reduce preturile la multe din cursele lor, pentru a atrage calatori.

Stewart Chiron, director executiv al CruiseGuy.com crede ca oamenii nu vor fi speriati de acest incident, mentionand ca anul trecut aproximativ 19 milioane de calatori au fost plecati in croaziere, fara niciun incident.

#croaziera concordia, #rezervare bilete croaziere, #vacanta croaziera , #Croaziere de lux