5 locuri mai putin cunoscute din afara Atenei unde poti petrece Pastele

Joi, 31 Martie 2016, ora 09:00
4004 citiri
5 locuri mai putin cunoscute din afara Atenei unde poti petrece Pastele

Ce poti face intr-un sejur de Paste in Atena si care sunt costurile medii pentru un circuit turistic alaturi de un ghid?

Cum poti calatori ieftin si ce poti face in capitala Greciei pe gratis? Pe care insula greceasca trebuie sa ajungi daca vrei sa uiti complet de tumultul vietii de oras sau daca vrei sa petreci pana-n zori?

Cum poti ajunge in Meteora daca ti-ai cumparat deja un bilete de avion Bucuresti-Atena pentru Paste?

Ce insula din apropierea Atenei poti alege daca urmeaza sa calatoresti alaturi de perechea ta sau unde gasesti cazare mai ieftina. e poti trezi dimineata pe malul marii sau te poti plimba prin paduri de pini la doar 40 de minute distanta de Pantheon?

Afla tot ce trebuie sa stii despre Atena si descopera excursia optionala care se potriveste nevoilor tale.

Cum poti calatori ieftin de Paste? Alege un pachet City break in Atena!

Foto: Shutterstock.com

Daca nu gasesti un bilet de avion Bucuresti - Atena la un pret care sa nu-ti afecteze bugetul de vacanta, poti opta pentru un pachet city break care te ajunge sub 200 euro pentru doua nopti petrecute la destinatie, pachet care include pretul biletului de avion si cazarea. Pentru 3 zile in Atena nu ai nevoie de mai mult de 150 euro bani de cheltuiala.

Poate ca esti in perioada studentiei sau vrei sa calatoresti cu un buget de student. Poti face acest lucru in Atena, unde nu trebuie sa platesti bilet pentru a intra in contact direct cu lumea antica. Poti admira Acropolele din orice punct al orasului, iar daca vrei sa explorezi situl arheologic va trebui sa platesti doar 12 euro.

Cum micul dejun e, de obicei, inclus in pretul city break-ului, nu-ti ramane decat sa faci o lista cu cateva activitati pe care le poti face fara sa cheltui prea mult si cateva obiective turistice pe care le poti vedea gratuit. De pilda, ai putea alege o plimbare in Piata Syntagma, o excursie pe dealurile care inconjoara capitala Greciei, o plimbare prin Gradinile de vara ale Atenei, din spatele Parlamentului.

Si daca vrei sa iti petreci serile in unele dintre cele mai populare cartiere din Atena, pentru o viata de noapte care continua pana in zori, indreapta-te spre Plaka sau Psiri, unde sunt cele mai multe cluburi si baruri de noapte. Distractia incepe dupa orele 23:00. Daca vrei sa fii in mijlocul petrecerilor, atunci ar fi bine sa iti cauti cazare in Atena intr-unul dintre cele doua districte.

Excursii optionale din Atena

O excursie de doua zile la Meteora, pentru seniori

Foto: Shutterstock.com

Poate ca una dintre cele mai frumoase experiente pe care le poti avea de Paste intr-un sejur in Grecia e o vizita de 2 zile la Meteora, complexul de manastiri protejate UNESCO, un loc sacru pentru crestinii din intreaga lume, dar si un complex fascinant pentru turistii cuceriti de imaginea panoramica a manastirilor izolate pe stanci. Ai putea participa la slujba religioasa intr-o biserica cu totul aparte, care seamana cu refugiile pustnicilor.

Sunt trenuri, dar si autocare, care leaga Atena de Kalambaka, orasul din apropierea Meteorei. Un drum cu trenul dureaza aproximativ 5 ore si ai putea cauta cazare in Kalambaka, daca vrei sa petreci o noapte sau doua in zona. E

xcursia in Grecia pe meleagurile Meteorei e ca o incursiune in timpurile medievale demult apuse, cand primii calugari s-au catarat, la propriu, pe stanci si si-au construit acolo lacasuri de rugaciune.

O vacanta de relaxare in Aegina pentru cupluri

Foto: Shutterstock.com

Daca vrei sa fii in doua locuri deodata, aproape in Atena si in afara capitalei totodata, te poti retrage alaturi de perechea ta in Aegina, poate cea mai accesibila si apropiata insula de capitala.

Va puteti petrece o zi la plaja, daca plecati foarte devreme cu metroul spre Pireaus. De acolo puteti inchiria o barca. Poate ramaneti pana seara pentru o cina romantica la unul dintre restaurantele din portul Agia Marina.

Iar daca vreti sa innoptati in Aegina, sunt destule hoteluri dintre care puteti alege, asa ca poti combina usor un sejur in Atena cu o vacanta in Grecia la plaja, chiar daca la sfarsitul lunii aprilie nu poti inota.

Se spune ca in Aegina, Kazantzakis ar fi scris Zorba Grecul. Asa ca daca vreti sa va luati ceva de citit la voi, ati putea cumpara tocmai romanul acesta.

Iar daca mai aveti disponibilitate dupa un tur al orasului muzeu care este Atena, ati putea vizita si cateva dintre siturile arheologice de pe insula, poate chiar Templul Aphaea. Orice ati alege sa faceti sau cat ati sta, trebuie sa incercati mancarea din tavernele grecesti.

Se spune ca atenienii vin in Aegina cand isi doresc sa iasa din oras si le place sa urmareasca barcile de pescari. Ati putea face la fel. Iar daca iti place fisticul, fa-ti cateva provizii, grecii spune ca pe insula gasesti cel mai bun fistic din lume. Nu trebuie sa-l cumperi dintr-un loc anume, pentru ca e peste tot.

Departe de lumea moderna, pe insula Hydra

Foto: Shutterstock.com

Iar daca iti doresti sa te rupi cu totul de lumea moderna si de traficul din tara pe care ti-ai dori sa-l uiti, te poti retrage pe insula Hydra, unde traficul auto este interzis. Asa ca e un prilej perfect pentru a cutreiera locurile pitoresti la pas.

Daca nu vrei sa te cazezi pe insula, ai putea sa iti pastrezi cazarea in Atena si sa ajungi aici doar pentru o zi.

Hydra e o insula destul de populara in randul turistilor, asa ca ar fi bine sa iti cumperi biletele la feribot din timp. De ce? Pentru ca pe insula a trait Leonard Cohen, asa ca multi turisti sunt atrasi de istoria locului.

Altii vor sa descopere ce l-a inspirat pe Henry Miller sa se retraga pe aceasta insula, dar majoritatea vin pentru ca vor sa se bucure de liniste, dar si de simplitatea locului. Pe tine ce te-ar tenta sa vezi si de ce ti-ai dori sa ajungi in Hydra?

Izoleaza-te alaturi de perechea ta la Spetses, o insula magica

Foto: Shutterstock.com

Daca vrei sa eviti aglomeratia si nu te deranjeaza sa te indepartezi putin de Atena, navigheaza spre insula Spetses. Numele insulei suna ca o incantatie, si dincolo de sonoritatea numelui, insula e un loc de taina. Asa ca daca vrei sa ajungi pe o insula magica, poti face o excursie de o zi in Spetses.

Vei gasi plaje mai bine amenajate decat in Aegina, dar si palmieri si pini. Si la fel ca pe insula Hydra, in Spetses nu sunt masini.

Iar daca imprejurimile te fascineaza si ai vrea sa petreci cel putin o noapte acolo, ai putea face acest lucru, mai ales ca distanta fata de Atena e ceva mai mare. Caz in care, ce-ai spune sa mergi pe urmele personajelor din Magicianul, romanul lui John Fowles care a facut celebra insula greceasca.

S-ar putea sa fii cu totul cucerit de plajele misterioase dupa apus si sa vrei sa te intorci intr-un sejur in Grecia in care nu cauti nimic altceva decat o oaza de liniste.

O vacanta alaturi de prieteni, in Poros

Foto: Shutterstock.com

In cazul in care alegi un sejur in Atena alaturi de gasca, ai putea propune chiar tu o aventura pentru grup. Poate ca toti se vor fi documentat pana atunci despre Atena si tot ce trebuie sa vizitati, dar tu le-ai putea vorbi de insula Poros, un mic paradis aflat la 45 de minute cu feribotul de Atena.

Ai cautat online hoteluri in Atena si preturile ti s-au parut peste bugetul tau? Daca nu va deranjeaza sa stati in afara orasului, ai putea cauta cazare chiar in Poros, unde preturile hotelurilor sunt ceva mai mici decat in Atena.

In plus, vei avea plajele la cateva minute distanta de camera de hotel, dar si cluburi si cafenele unde va veti putea intinde la povesti ore bune.

Iar daca va intereseaza istoria autentica a Greciei, din Poros puteti ajunge foarte repede in Peloponez. Feribotul face doar 15 minute pana pe insula considerata de greci "inima Greciei", locul unde s-a nascut populatia miceniana si primul teritoriu eliberat de turci.

Turistii romani aleg Atena de Sarbatoarea Pastelui

Poate ca insulele grecesti au un farmec aparte si sunt perfecte pentru o vacanta in Grecia. Dar Atena pare a fi cea mai buna destinatie de Paste tocmai datorita activitatilor si excursiilor optionale care pot fi facute din capitala Greciei.

Daca romanii achizitioneaza pachete early booking in Grecia in special pentru lunile august si septembrie in Rhodos, Creta, Santorini, Lefkada ori Zakynthos, turistii care calatoresc in Grecia de Paste prefera Atena.

In plus, conteaza foarte mult si pretul accesibil al pachetelor de vacanta in Grecia. Spre exemplu, un sejur de 6 nopti in Atena nu te ajunge mai mult de 600 euro. Iar pentru unii dintre turisti, un alt aspect important atunci cand aleg Atena e faptul ca pot petrece Pastele intr-un loc unde populatia ortodoxa sarbatoreste in acelasi timp cea mai mare sarbatoare a lumii crestine. Tu unde pleci de Paste?

#excursii optionale Atena, #excursii Grecia Atena, #vacanta grecia , #Destinatii turistice