Agathon: Cum ar trebui sa arate turismul romanesc

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 13:50
1830 citiri
Agathon: Cum ar trebui sa arate turismul romanesc

Romania are nevoie de noile tehnologii in promovarea turismului dar si de modalitati inedite de petrecere a timpului liber. Dincolo de odihna si relaxare, turistul cauta distractie, iar Romania trebuie sa inteleaga ce inseamna asta in Europa civilizata.

Un domeniu in care Romania are mult de recuperat este turismul sustinut de noile tehnologii sub forma unor aplicatii si softuri specializate, interactive prin care turistul sa se informeze cat mai usor, spune Dan Matei Agathon, intr-un comunicat al Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii.

"De foarte multe ori hotelierii, dar si proprietarii de restaurante, baruri sau cluburi uita de imbunatatirea ofertei pentru timpul liber si considera ca e suficient daca-i ofera turistului o piscina sau un meniu de restaurant, dupa cum cluburile organizeaza pur si simplu petreceri fara a le promova tematica si a interactiona cu posibilii clienti", spune acesta.

In schimb, barurile si cluburile sunt cel mai important loc de distractie, iar ele trebuie promovate prin aplicatii pentru smartphone, cel mai comun dispozitiv la indemana turistului.

Nu in ultimul rand, hotelierii trebuie sa impace, insa, nevoia turistului de a asculta muzica si a dansa, dar si cea de a se odihni in timp ce altii se distreaza, evitand poluarea fonica.

Ce aplicatii ai la indemana pentru distractia din vacanta

Aplicatia The Beat a fost lansata recent si ofera sansa turistului din zona Bucurestiului sa aleaga cea mai buna modalitate de a-si petrece timpul liber dupa criteriile selectate chiar de el. Turistii pot afla ce petreceri sunt, festivaluri, evenimente si concerte si pot socializa pe aceasta tema prin intermediul aceleiasi aplicatii.

Creatorii aplicatiei promit sa extinda aplicatia in acest an, adaugand evenimente cultural artistice precum muzica, film, dans, teatru, moda, arta plastica si fotografica.

Utilizatorii pot socializa live pe fiecare tema, sub forma de comentarii, fotografii si rating. Aplicatia ofera turistului o harta, un GPS si este gratuita in magazinul Google Play.

Romania are nevoie de zone de joaca pentru copii

Un alt segment care ar trebui sa fie obligatoriu, din perspectiva lui Agathon, este cel al locului de joaca pentru copii.

"Hotelierii trebuie sa introduca in mod obligatoriu zone de joaca pentru copii si, in acelasi timp, sa angajeze echipe de animatie pentru copii. Acesti animatori vor tine ocupati copiii prin actiuni specifice varstei lor, astfel incat parinii sa ii poata lasa fara nicio grija atata timp cat pleaca la plaja sau la restaurant.

Seara, echipele de animatie pot antrena copiii in activitati desfasurate ca mici spectacole. De altfel, echipa de animatie nu este necesara doar celor mici, ea putand functiona si pentru adulti cu atributia principala de a oferi moduri speciale de petrecere a timpului liber in cadrul hotelului: gimnastica acvatica, organizarea unor jocuri si concursuri la care sa participe cat mai multe persoane", spune acesta.

Plaje curate si restaurante in loc de fast food

"Daca vorbim de litoral, turistii vor cauta in primul rand o plaja curata, amenajata, cu sezlonguri si umbrele de soare, insa foarte importante sunt si terasele/barurile, dar mai ales terenurile de volei, fotbal sau organizarea de sporturi de apa (jet, ski pe apa, parapanta). Aceste sporturi nu trebuie sa deranjeze ceilalti turisti si este de preferat sa se desfasoare in zone delimitate de siguranta", se mai arata in comunicat.

Federatia sustine servirea cat mai buna a clientilor aflati in vacanta, indiferent daca acestia au optat pentru pachete all inclusive sau nu.

Intrucat Romania este recunoscuta pentru mancarea sa traditionala extrem de gustoasa, oficialii sugereasza o indreptare a restaurantelor in acesta directie, in defavoarea mancarurilor de tip fast food.

#turism romania, #plaja Romania, #cazare romania, #cazare litoral, #aplicatii turism , #Destinatii turistice