Agathon (FPTS): Romania poate fi promovata international ca destinatie sigura pentru turisti

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 15:59
2325 citiri
Agathon (FPTS): Romania poate fi promovata international ca destinatie sigura pentru turisti

Romania trebuie sa insiste in promovarea internationala pe faptul ca este o tara sigura in zona, pentru ca marii tur-operatori, atunci cand aleg o destinatie turistica, insista ca ea sa fie sigura, a declarat duminica Dan Matei Agathon, presedinte al Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS).

"In urma evenimentelor din Bulgaria, Romania poate deveni o destinatie favorita inclusiv pentru cetatenii israelieni, pentru ca tara noastra nu s-a confruntat pana acum cu atentate si este in continuare cea mai sigura zona cu litoral din Sud-Estul Europei", a spus presedintele FPTS.

Acesta a anuntat ca Asociatia Patronala Mamaia, avand in componenta 60 de hoteluri din Mamaia si Eforie Nord, a devenit membru al Federatiei Patronale din Turism si Servicii in scopul promovarii litoralului romanesc, al identificarii si solutionarii problemelor cu care se confrunta turismul de litoral.

De asemenea, Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, a devenit vicepresedinte al FPTS.

In viitorul apropiat, Federatia Patronatelor din Turism si Servicii va organiza o intalnire cu toate autoritatile si cu toti factorii de decizie pentru a pune laolalta expertiza investitorilor si a specialistilor in scopul revitalizarii litoralului romanesc, a mai spus Dan Matei Agathon.

Conform cifrelor culese pana acum de Federatia, in acest an numarul de turisti a revenit la nivelul anilor 2008-2009, gradul de ocupare fiind de 94 la suta si exista semne ca acest trend ascendent se va pastra si in luna august.

FPTS propune de asemenea infiintarea politiei plajelor, pentru a opri mica infractiune, dar si a politiei turistice dupa model european, care sa-i penalizeze pe proprietarii hotelurilor lasate in paragina si sa gaseasca astfel o solutie legala la imaginea de ruina lasata de acele locatii care umbresc imaginea de ansamblu a litoralului romanesc.

#turism Romania destinatie sigura, #hoteluri Romania , #Destinatii turistice