Atlantida in versiune chineza: Cum arata orasul pastrat intact la peste 40 de metri sub apa

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 16:06
2610 citiri
Atlantida in versiune chineza: Cum arata orasul pastrat intact la peste 40 de metri sub apa
http://www.dailymail.co.uk

Un labirint de temple albe, monumente memoriale, drumuri pavate si case, toate ascunse la 40 de metri sub apa formeaza o adevarata Atlantida in China.

Supranumit Orasul Leului, Shi Cheng se afla ascuns pe fundul unui lac din zona Muntelui celor Cinci Lei. Asezarea a fost centrul politico-economic al provinciei Zhejiang, din estul Chinei, aminteste dailymail.co.uk, transmite Mediafax.

Orasul a fost sacrificat in 1959, dupa ce guvernul chinez a decis constructia unei hidrocentrale. Orasul Leului a disparut incet sub apele lacului Qiandao. Adancimea lacului variaza intre 25 si 40 de metri.

In urmatoarea jumatate de veac, peste stravechea metropola s-a asternut uitarea.

Filosoful grec Platon descria Atlantida, in urma cu peste 2.600 de ani, ca fiind o insula situata dincolo de Coloanele lui Hercule. El spunea ca insula a disparut in adancurile marii intr-o singura zi.

Fascinantul taram este cautat in continuare in Marea Mediterana, mai ales in jurul stramtorii Gibraltar.

Dar versiunea chineza a Atlantidei, de aceasta data palpabila, va deveni in curand o veritabila atractie turistica.

Oficialii locali intentioneaza sa foloseasca orasul scufundat Shi Cheng pentru a atrage amatorii de scufundari. O echipa de scafandri se va asigura, in prealabil, ca obiectivul poate fi deschis publicului.

Protejat de soare, vanturi si ploi, intregul oras a fost conservat intr-un fel de capsula a timpului, aproape toate constructiile sale ramanand intacte, inclusiv grinzile si scarile din lemn.

#Atlantida versiune chineza, #oras pastrat intact apa , #Destinatii turistice