Calatorie in Mumbai, "orasul extremelor"

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 09:33
6298 citiri
Calatorie in Mumbai, "orasul extremelor"

Mumbai, cel mai bogat si populat oras al Indiei, reprezinta un obiectiv turistic deosebit, fiind definit ca "un loc al extremelor".

Este un loc in care luxul se imbina cu saracia, o mare parte a locuitorilor traind in mahalale, conform CNN.

Daca alegeti Mumbai pentru petrecerea vacantei, aveti la dispozitie mai multe hoteluri de lux pentru cazare.

Palatul Taj Mahal, parte integranta a Mumbai-ului din 1903, ofera servicii deosebite clientilor sai, avand vedere catre port. In cadrul acestuia exista o serie de restaurante foarte cunoscute, precum Wasabi by Morimoto sau Golden Dragon.

Hotelul Trident, Nariman Port, a fost construit in stil clasic si are vedere la Marea Arabiei. Aceasta unitate de cazare se afla pe cel mai frumos bulevard din Mumbai, Marine Drive. Hotelul este conectat cu o alta unitate de cazare, The Oberoi, care detine un centru spa deschis 24 de ore si trei restaurante.

O alta optiune pentru o cazare de lux in Mumbai este hotelul Four Seasons. Oaspetii acestui hotel beneficiaza de cursuri de yoga si calatorii cu limuzinele hotelului, modele BMW seria 7.

Hotelul Four Seasons are doua restaurante, oferind si mancare japoneza sau chinezeasca si o cafenea celebra, PRATO. Acest hotel se afla in apropierea Palladium, primul mall din Mumbai.

Atractiile turistce ale orasului includ Poarta Indiei, monument construit in 1911 pentru a comemora vizita regelui George V in aceasta tara, cladirea Chhatrapati Shivaji Terminus (Victoria Terminus), cel mai bun exemplu de arhitectura gotica in Mumbai, construita pentru a comemora Jubileul de Aur al reginei Victoria, sau stadionul Wankhede, unde puteti participa la curse de cricket.

In ceea ce priveste restaurantele din Mumbai, The Table este cel mai elegant, imbinand diverse bucatarii si stiluri culinare.Dum Pukht, aflat langa aeroportul international din oras, se numara printre cele mai bune restaurante din oras. Turistii mai au la dispozitie restaurante precum Trishna, Copper Chimney, Britannia & Co. sau Chaitanya.

Daca vreti sa cumparati suveniruri din India, puteti merge in Colaba Causeway. Persoanele care aleg sa mearga in acest loc pentru a lua suveniruri vor avea parte de o experienta culturala inedita. Palladium, mall aflat in partea de sud a orasului, gazduieste o serie de branduri importante, precum Zara sau Gucci.

Puteti avea o experienta a vietii reale din Mumbai mergand in imprejurimile orasului, unde se gasesc cartiere precum Dharavi, locul in care a fost filmata pelicula Slumdog Mullionaire, Dhobi Ghat, unde exista cea mai mare spalatorie umana din lume, Kala Ghoda, unde se gasesc cea mai veche sinagoga din Mumbai si cele mai frumoase galerii, sau Bandra, cel mai nou cartier din Mumbai, in care predomina stilul hippie.

#vacanta Mumbai, #calatorie Mumbai, #obiective turistice Mumbai, #Mumbai restaurante, #hoteluri Mumbai , #Destinatii turistice