Care sunt cele mai vizitate obiective culturale din Paris

Luni, 02 Iulie 2012, ora 16:01
2668 citiri
Care sunt cele mai vizitate obiective culturale din Paris

Catedrala Notre-Dame din Paris, bazilica Sacre-Coeur si Muzeul Luvru ocupa primele trei pozitii intr-un top al celor mai vizitate obiective culturale din Paris in 2011, alcatuit de Oficiul pentru Turism din capitala Frantei, informeaza AFP.

"Din cele 64 de situri si monumente avute in vedere, 13 au primit peste un milion de vizitatori fiecare", iar "numarul de vizitatori pentru cele 13 situri reprezinta 82,5% din numarul total de turisti", au declarat reprezentantii institutiei citate.

Catedrala Notre-Dame din Paris s-a mentinut in frunte, cu 13,6 milioane de vizitatori, bazilica Sacre-Coeur ocupa locul al doilea, cu 10,5 milioane de vizitatori, iar Muzeul Luvru se afla pe locul al treilea, cu 8,9 milioane de vizitatori.

Pe locurile urmatoare s-au clasat Turnul Eiffel (7,1 milioane de vizitatori), Centrul Pompidou (3,6 milioane de vizitatori) si Muzeul Orsay (3,1 milioane de vizitatori).

Vizitele la muzee si monumente - primul obiectiv de sejur la Paris pentru 65% dintre turisti - au generat, in 2011, peste 72,6 milioane de bilete vandute, reprezentand o crestere cu 2,5%.

In clasamentul pe nationalitati, "americanii si britanicii se afla in frunte, urmati la mica distanta de vizitatorii brazilieni, rusii si chinezii au intrat si ei in palmaresul intrarilor la marile muzee", au precizat autorii acestui studiu.

#Paris obiective turistice, #Paris obiective culturale, #Paris vizita , #Destinatii turistice