Cat mai costa un city-break in Romania si unde-i mai bine sa mergi

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 00:00
25408 citiri
Cat mai costa un city-break in Romania si unde-i mai bine sa mergi
Foto: HotelGuru

Chiar daca multi romani aleg sa plece din tara de sarbatori, pentru a merge la schi sau pentru a vedea marile targuri de Craciun din Europa, e bine de stiut ca si in Romania poti gasi in ziua de astazi cazare la standarde occidentale si preturi autohtone.

Un top realizat de HotelGuru.ro al celor mai interesante destinatii din Romania pentru un city-break de sarbatori arata ca in tara preturile sunt si cu 50% mai mici decat in marile capitale europene.

"Preturile mentionate reprezinta tarifele medii de cazare pentru 2 persoane, 2 nopti, cu mic dejun si transport inclus", se arata intr-un comunicat al platformei de rezervari online.

City break la Sibiu - 520 de lei

Sibiul este o destinatie populara de city-break, preferata mai ales de bucuresteni. Preturile sunt accesibile, iar curatenia, arhitectura deosebita si aerul medieval al orasului asigura fluxul constant de turisti romani si straini.

Descopera Transilvania medievala: Ai vizitat cetatile din jurul Sibiului?

Doua nopti de cazare la un hotel de 3 stele din Sibiu sau la o pensiune costa aproximativ 280 lei, informeaza HotelGuru.ro, iar pentru drum mai dai pana la 350 de lei pentru doua persoane.

Sarbatori la Brasov - 550 de lei

Brasovul este o alta destinatie potrivita de vacanta, indiferent de perioada anului. La 12 km distanta de oras se afla statiunea de iarna Poiana Brasov, pentru amatorii sporturilor de iarna.

Viziteaza cetatile medievale din jurul Brasovului

Doua nopti de cazare la un hotel de 3 stele din Brasov costa aproximativ 400 lei, iar drumul mai costa inca 200 de lei.

City-break la Iasi - 700 de lei

Iasiul este al doilea cel mai populat oras din tara dupa Bucuresti, fiind centrul economic, academic si cultural al Moldovei.

Doua nopti de cazare la un hotel 3 stele din Iasi costa aproximativ 300 lei, iar drumul costa pana la 400 de lei.

City break la Cluj-Napoca - 750 de lei

Al doilea oras ca marime din Romania, Cluj-Napoca este un oras studentesc cu numeroase atractii destinate tinerilor, de la puburi si cafenele la concerte si festivaluri de renume international.

Doua nopti de cazare la un hotel de 3 stele din Cluj sau la o pensiune costa aproximativ 400 lei, cam cat ar trebui sa dai si pentru transport.

City break la Timisoara - 800 de lei

Supranumita "Mica Viena", datorita predominantei stilului arhitectural baroc, Timisoara mosteneste cel mai important patrimoniu de monumente istorice din Romania.

Doua nopti de cazare la un hotel de 3 stele din Timisoara costa aproximativ 300 lei, iar pentru drum ar trebui sa mai dai 500 de lei, daca pleci din Capitala.

In ceea ce priveste costurile unui city-break in Bucuresti, tarifele de cazare sunt similare celor din Brasov, ajungand la 480 de lei (fara transport) pentru un hotel de 3 stele, informeaza HotelGuru.ro.

#city break Romania, #cazare Brasov, #cazare Sibiu, #city break Timisoara , #Destinatii turistice