Cele mai frumoase destinatii de Craciun din afara Romaniei

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 10:29
4428 citiri
Cele mai frumoase destinatii de Craciun din afara Romaniei
Foto: Shutterstock.com

Inca nu ti-ai facut planuri pentru Craciun? Iti surade ideea sa pleci intr-un city break in afara tarii? Vrei sa pleci la schi sau intr-o destinatie exotica? Sau poate te gandesti chiar la o experienta de neuitat alaturi de copiii tai in Laponia? Nu e chiar atat de greu pe cat iti imaginezi si nici atat de costisitor precum pare.

Descopera cateva dintre cele mai frumoase destinatii de sarbatori din afara tarii si planifica-ti sarbatorile departe de drumurile aglomerate din Romania. In sudul continentului, inca adie briza marii, iar in vestul Europei, pe malul Oceanului Atlantic, e de-a dreptul primavara.

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, poti explora cele mai frumoase destinatii de vacanta din indepartata Laponie pana in Madeira cea insorita sau iti poti petrece un city break in cele mai populare destinatii urbane.

Cat ajunge o vacanta de Craciun in Romania sau peste hotare

Vacantele de Craciun in statiunile montane din Romania pornesc de la 100 euro pentru doar cateva nopti si pot ajunge pana la 400 euro/persoana pentru 5 nopti petrecute la Predeal. Dar, daca vrei sa pleci in afara tarii, agentiile de turism au numeroase oferte pentru vacantele de Craciun care sunt de multe ori la preturi mai avantajoase decat pachetele de vacanta interne.

Pentru o experienta cu totul deosebita, poti sa iti petreci anul acesta Craciunul in Tara Sfanta si sa mergi la slujba religioasa din Biserica Nasterii Domnului. Ori poti vizita Pietele de Craciun din Berlin, Barcelona, Paris, Madrid, Londra, Praga, Viena sau New York.

Preturile vacantelor de Craciun pornesc de la 300 euro/persoana si pot ajunge pana la 500-600 euro pentru cateva zile, cu bilete de avion si cazare incluse.

Craciun alaturi de copii in Laponia

Foto: Shutterstock.com

Daca vrei sa pleci intr-un loc care sa iti revina in amintire peste ani si ani, o vacanta de Craciun in Laponia e cu siguranta o experienta pe care o vei povesti cu nostalgie si bucurie la mesele in familie. Lasi Europa in urma si te indrepti in zbor spre Cercul Polar, spre Desertul Alb, tocmai in Laponia.

In Tara lui Mos Craciun, renii umbla nestingheriti peste tot, ba chiar te poti plimba intr-o sanie trasa de ei alaturi de copiii tai. De-adevaratelea. Daca stii sa conduci suficient de bine sania, primesti si un permis magic pentru condus sania trasa de reni. Si pentru ca despre copii e vorba mai mult decat despre adulti, in timpul sejurului se organizeaza si o intalnire cu Mos Craciun chiar la el acasa, unde copiii urmeaza sa primeasca cadouri. Daca toate iti surad, mai putin frigul, e suficient sa stii ca te poti relaxa la sauna ori de cate ori ai nevoie.

Un Craciun intr-o destinatie urbana

Foto: Shutterstock.com

De Craciun, toate capitalele si orasele mai mici din Europa, si nu numai, seamana mai degraba cu taramuri de poveste decat cu zone urbane. Iar acest lucru se datoreaza luminitelor calde aprinse peste tot, dar si targurilor de Craciun.

Daca vrei sa vizitezi destinatiile elegante ale Europei, poti alege sa rezervi bilete de avion cu destinatia Viena, de pilda. Chiar si in perioada sarbatorilor de iarna orasul e la fel de cald pe cat este in timpul sezonului estival cand toate gradinile imperiale sunt verzi.

In Viena, sunt zeci de concerte in aer liber si evenimente in Piata de Craciun din Rathausplatz, dar si in Satul de Craciun din Maria-Theresien-platz. Iar daca vrei sa vezi un targ traditional de Craciun cu mestesuguri si obiceiuri vechi de sute de ani, poti merge la Targul de pe Freyung. (wien.info)

Un alt oras la fel de boem e Praga, care are insa un aer mai intunecat si un aspect medieval datorita arhitecturii baroce. Dar odata ajuns la destinatie, o sa descoperi un oras mai cald decat te astepti si plin de viata. In perioada Craciunului, o atractie importanta din Praga e Bradul de Craciun din Centrul Vechi al orasului. Cele mai spectaculoase piete sunt in Centrul vechi si in Piata Wenceslas, dar poti ajunge si la cea deschisa chiar in Castelul din Praga.

Foto: Shutterstock.com

Niciun oras nu pare ca intrece Londra anul acesta la numarul targurilor de Craciun. Asa ca iti va fi imposibil sa le vezi pe toate intr-o singura zi. Incepe cu Targul de Craciun dintre Tate Modern si Tamisa daca preferi obiectele traditionale, bijuteriile si decoratiile clasice de Craciun. Dupa ce termini cumparaturile, poti sa te dai in carusel.

Iar daca vrei sa ajungi intr-un decor de poveste, indreapta-te spre Parcul Winter Wonderland din Hyde Park. Poti sa patinezi sub lumina unei roti gigant sau sa joci tot felul de jocuri.

Iar al treilea targ pe care nu trebuie sa-l ratezi e cel de pe London Bridge. Poti sa le vezi pe toate din departare, daca optezi pentru o croaziera pe Tamisa. Vine si Mos Craciun.

Foto: Shutterstock.com

Daca vrei un Craciun cu un aer mai traditional, dar fara zapada, Spania s-ar putea sa fie o alegere potrivita. In Barcelona, toata lumea iese in strada pentru a urmari festivitatile dedicate nasterii lui Iisus, o procesiune religioasa importanta pretutindeni in Spania. Cumparaturile le poti face din Piata de Craciun Fira de Lucia, de langa Catedrala gotica.

In ultimii ani, luminitele care au impodobit Barcelona nu au fost dintre cele mai spectaculoase sau cel putin nu s-au comparat cu modul in care a fost decorat Madrid. Asa ca daca iti plac orasele ornate cu stil, poti alege capitala Spaniei. Cu ocazia sarbatorilor de iarna, primaria angajeaza artisti recunoscuti pe plan international pentru a decora orasul. Ai la dispozitie si un autobuz, Navibus, care face un tur al orasului luminat.

E bine de stiut ca spaniolii sunt jucatori pasionati la loto, iar extragerea de sarbatori e un eveniment important. Asa ca ai putea sa iti incerci si tu sansa odata ajuns acolo, asta dupa ce ti-ai cumparat biletul de avion spre Barcelona sau Madrid.

Foto: Shutterstock.com

Berlinul e o destinatie intotdeauna potrivita pentru tineri, asta si datorita pretului accesibil al biletelor de avion, dar si spiritului eclectic al orasului. In perioada Craciunului, in Berlin se tin zeci de targuri tematice, de la targul traditional nemtesc din Weihnachtszauber am Gendarmenmarkt, la veritabile parcuri de distractie in aer liber cum este cel de la Wintertraum am Alexa. Daca vrei sa te incalzesti in plina iarna dupa ce ai mers la patinoar, poti vizita Gradina Botanica, unde temperaturile sunt de-a dreptul tropicale.

Foto: Shutterstock.com

Feerie la New York

Foto: Shutterstock.com

Nu ai vrea sa te pierzi in New York anul acesta? Daca se intampla asta fara sa vrei, da-ti intalnire cu perechea ta la bradul de Craciun din Rockefeller Plaza sau in Times Square. Orice vacanta in New York e o aventura, dar sarbatorile de iarna sunt o ispitire incantatoare, asta si datorita milioanelor de beculete colorate care se intind prin toate cartierele new yorkeze.

La fel de impresionant e si satul de iarna din Parcul Bryant, unde poti patina in voie dupa ce ai mers la shopping. Poti sa te opresti si la Macy's sau in fata vitrinei oricarui magazin din New York. Toate par inscrise neoficial intr-o competitie pentru cel mai frumos decor din vitrina. Daca vrei o poveste fara sfarsit de Craciun, alege New York. E un oras care te va surprinde la fiecare pas.

Craciun la schi in Bulgaria

Foto: Shutterstock.com

Daca vrei sa iti petreci Craciunul alaturi de prieteni sau familie la schi, poti alege anul acesta Bulgaria, care a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani printre optiunile de vacanta ale turistilor din Europa.

La Bansko, partiile pentru schi si snowboard sunt printre cele mai bune din Europa de Est. In apropierea statiunii e si Parcul National din Muntii Pirin, cu privelisti fermecatoare. O a doua optiune e statiunea Borosvets, la 72 km distanta de Sofia, inconjurata de Muntii Rila.

Dintre optiunile de vacanta in afara tarii, un sejur in Bulgaria poate fi cea mai accesibila alegere. Cazarea pentru cateva zile te ajunge sub 100 euro.

Un Craciun inedit in Madeira

Foto: Shutterstock.com

Daca niciuna dintre destinatiile de Craciun nu te-a convins pentru ca nu iti doresti frig si zapada, poti face o mutare decisiva si iti poti lua o vacanta in Madeira de Craciun sau un bilet de avion dus, daca nu vrei sa te mai intorci pana la primavara.

De Craciun, pe strazile din Madeira apar ingeri luminosi si globuri imense de lumina, pe langa sutele de beculete insirate in pomi. Nu o sa ai zapada, dar poate nu tocmai asta cauti. In schimb, ai muntii la o drumetie distanta, padurile de eucalipt si valurile Oceanului Atlantic izbindu-se de tarm. Asa ca zapada nu o sa-ti lipseasca nicio clipa.

Un bilet de avion spre...

Cele mai cautate pachete de Craciun pentru tineri raman destinatiile city break din Europa, in vreme ce familiile cu copii prefera vacantele la schi in Bulgaria sau in Laponia. O destinatie inedita de Craciun ramane Madeira, insula eternei primaveri din Oceanul Atlantic, cu o clima blanda care tare i-ar prii pana si lui Mos Craciun, avand in vedere varsta venerabila pe care o are.

Iar daca vrei sa vezi New York iarna, ingropat in lumini colorate, cu sute de pomi impodobiti, mai ceva ca-n "Singur Acasa", poate incurci si tu avioanele si te trezesti in Rockefeller Plaza admirand bradul de Craciun. Daca ai putea alege, tu unde ai vrea sa aterizezi?

#destinatii Craciun strainatate, #Craciun strainatate, #bilete avion Craciun , #Destinatii turistice