Citybreak in Hatay, Turcia - Un colt de istorie antica si paradis culinar

Luni, 21 Mai 2012, ora 18:50
5588 citiri
Citybreak in Hatay, Turcia - Un colt de istorie antica si paradis culinar

Cu mii de refugiati care si-au gasit adapost in Hatay, dupa ce au fugit de violentele de peste granita, din Siria, provincia turceasca Hatay a fost in atentia mass-mediei din cu totul alte motive decat ar trebui, avand in vedere potentialul turistic.

Daca petreci doar cateva zile pentru a explora aceasta subcultura fascinanta a Turciei, vei descoperi o zona cufundata in istorie antica, ospitalitate si toleranta - evrei, ortodocsi, protestanti si romano-catolica crestini, sunniti, siiti, musulmani alevi si toate minoritatile religioase posibile, scrie Reuters.

Hatay reprezinta o lectie vie de istorie biblica: este obarsia orasului antic Alexandretta sau Iskenderun, cum i se spune azi, portul mediteranean in care se spune ca o balena l-a inghitit pe profetului Ioan. De asemenea, Antiohia sau Antakya, sub denumirea sa moderna, a fost odata al treilea cel mai important oras din Imperiul Roman, locul in care Sfantul Paul si-a tinut ceremoniile, in care crestinii au fost pentru prima data numiti crestini.

Hatay, recunoscuta pentru cultura culinara

Cu toate acestia, turcii vin in ziua de azi nu pentru a explora istoria provinciei, ci pentru a manca. Candva parte a Siriei, Hatay se bucura de o cultura culinara deosebit de bogata, cu influente diverse, de la cele nord-africane, la cele din Orientul Mijlociu sau Asia Centrala.

Asadar, cu ajutorul celor cateva curse de zbor care pleaca in fiecare zi de la Istanbul sau Ankara catre Hatay, este timpul sa indepartam praful se pe cartile de istorie si sa intrerupem dieta alimentara pentru a descoperi unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale Turcia, pastrat la adapost de drumurile batatorite de turistii europeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#citybreak Hatay Turcia, #Hatay Turcia, #cultura culinara Hatay, #istorie Hatay, #obiective turistice Hatay Turcia , #Destinatii turistice