Citybreak la Roma: "La dolce vita", dupa reteta italieneasca

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 10:32
2819 citiri
Citybreak la Roma: "La dolce vita", dupa reteta italieneasca

In Roma, nu poti sa traiesti "la dolce vita" fara sa fi jefuit o banca, chiar si cu ofertele turistice de auteritate. Insa cu putin ajutor de la locuitori, Reuters a reusit sa realizeze un ghid de calatorie mai putin costisitor, dar care patrunde in viata de zi cu zi a italienilor.

Explorarea Romei ar trebui sa inceapa din piata Pantheonului, recomanda Reuters. Cladirea, veche de 2000 de ani, a fost construita ca templu pentru zei in Roma Antica, iar in prezent, inca mai este folosita ca biserica. Poti admira Pantheonul de la una din cafenelele din piata, langa un averitivo, asa cum obisnuiesc italienii.

Insa cea mai buna cafea din oras se gaseste pe strada Tazza d'Oro. Poti sa o bei gata preparata la una din renumitele terase de aici sau poti sa cumperi pentru acasa specialitati de cafea varsata.

In centrul istoric al Romei, nu poti servi o cina gustoasa, care sa nu te falimenteze. Asadar, cauta Piazza Navoda si aseaza-te la o masa la restaurantul "La Montecarlo". Locul reprezinta unul din secretele locuitorilor cand vine vorba despre mancare italieneasca excelenta, la preturi accesibile. O alta recomandare esre Il Forno Roscioli, pe strada Via dei Giubbonari.

Un alt loc pe care nu il poti rata in Roma este Cafe de Paris, pe luxoasa strada Via Veneto, unde de Federico Fellini a filmat celebrul "La dolce vita". Ironic sau nu, localul a fost inchis acum doi ani, dupa ce politia a descoperit ca era un paravan al mafiei pentru spalare de bani si alte infractiuni. Acum, localul a fost transformat de autoritati in magazin, pentru a comercializa vinuri si alte produse confiscate.

Insa nu toata Roma este extravaganta si luxoasa. Orasul are si o latura mai sinitra. Daca iti doresti sa o descoperi, viziteaza criptele de la Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, despre care se spune ca reprezinta "una dintre cele mai terifiante imagini ale crestinitatii". Nimeni nu stie exact cate mii de trupuri zac acolo, insa peretii si tavanul camerelor sunt decorate cu oasele lor.

#citybreak Roma, #sejur Roma, #obiective turistice Roma, #sfaturi calatorie Roma, #recomandari Roma , #Destinatii turistice