Descopera salbatica Polonie ascunsa in salba Lacurilor Mazuriene

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 15:33
41321 citiri
Descopera salbatica Polonie ascunsa in salba Lacurilor Mazuriene
Foto: Canal Boat Holidays

Un colt ascuns de natura virgina te asteapta anul acesta la doar "doi pasi" distanta. Polonia gazduieste una dintre cele mai fermecatoare salbe de lacuri din inima Europei, peisajul salbatic fiind principala atractie a Districtului Lacurilor Mazuriene.

Cu peste 2.700 de lacuri, majoritatea legate intre ele de canale naturale, regiunea este un adevarat paradis acvatic, iar oferta turistica include atat zone amenajate pentru cazare in conditii de lux, cat si rezervatii naturale in care te poti bucura de liniste deplina, remarca National Geographic.

Paradis natural

Din iunie pana in august, regiunea lacustra aflata la aproape 200 de kilometri distanta de capitala Varsovia freamata de agitatia generata de intrecerile nautice si festivalurile organizate in zona.

Gizycko si Mikolajki sunt principalele localitati turistice din zona. Primul are dimensiunea unui orasel de 30.000 de persoane, cu port turistic, magazin de suveniruri, case de vacanta, hoteluri si vile de inchiriat, in vreme ce Mikolajki seamana cu o mini-statiune de lux, localitatea avand doar 3.000 de locuitori.

Foto: Wikimedia

In primavara si in toamna, locul este preferat de amatorii de plimbari prin padurile de pe malul lacului si de pescarii amatori.

Croaziera pe lacuri

Cel mai bun loc de a inchiria o ambarcatiune in care sa strabati intinderea apelor din Districtul Lacurilor Mazuriene este Gizycko. Orasul are un port turistic in care vei gasi cu siguranta cea mai buna oferta de inchiriere a unei ambarcatiuni.

Daca esti un cunoscator al sporturilor nautice poti opta pentru un mini-iaht sau un velier cu 2-3 cabine pe care sa navighezi oriunde doresti. La fel de bine, vasele cu capitan si echipaj te asteapta pentru a te imbarca intr-o croaziera care se poate intinde si pe durata a doua saptamani.

Un loc elegant de cazare vei gasi la hotelul Zamek Ryn, un castel al Cavalerilor Teutoni restaurat nu cu mult timp in urma.

Foto: Wikimedia

Fortareata este amplasata pe o limba de uscat aflata intre lacurile Rynskie si Olow, iar legendele spun ca ar fi bantuit.

Hotelul are acces direct la plaja de pe malul lacului, dar, in momentele in care vremea nu se arata favorabila, te poti refugia in piscina acoperita din subsolul castelului.

Vacanta in natura

Polonezii apreciaza in mod deosebit aceasta zona pentru ca este cu adevarat o oaza de relaxare in inima naturii.

Foto: Wikimedia

Lacurile de dimensiuni mai mari, Nidzkie sau Luknajno, au statut de rezervatii naturale, dar poti sa le vizitezi intr-o canoe sau o barca cu vasle, asa cum poti si sa faci plaja pe malurile lor cata vreme respecti regulile impuse de rangerii care supravegheaza zona.

In micile sate de pe malul lacurilor vei gasi destule standuri deschise de mesterii artizani locali, acestia exceland in prelucrarea si decorarea lemnului.

Foto: Wikimedia

La fel, poti angaja ghizi locali care sa te duca in vadurile cele mai bune pentru pescuit sau sa te ghideze in culegerea ciupercilor si fructelor de padure.

Nu rata specialitatile culinare locale: sielawa, un peste cu o carne delicata, servit fume sau pe gratar in restaurantele din zona, si sekacz, o prajitura in forma de spirala, foarte apetisanta.

#vacanta Polonia, #District Lacuri Mazuriene, #rezervatii naturale, #atractii turistice polonia , #Destinatii turistice