Destinatie inedita de vacanta: Bhutan, Tara Fericirii

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 16:00
6085 citiri
Destinatie inedita de vacanta: Bhutan, Tara Fericirii

Thimphu, capitala statului Bhutan, este cel mai mare oras din indepartatul regat himalayan. Chiar daca nu are semafoare, Thimphu detine hoteluri de cinci stele, foarte multe restaurante si cateva cluburi de noapte.

Bhutan se afla intre India si China, fiind cunoscuta drept "Tara Fericirii", dupa ce a fost calculat un indice al fericirii in randul locuitorilor sai. Aceasta tara fara iesire la mare a fost total izolata pana cand a fost deschisa vizitatorilor straini, in 1974. Televiziunea si Internetul au ajuns la Bhutan in 1999, potrivit Reuters.

Dar micul regat budist se afla in plin proces de transformare, 700.000 dintre locuitorii sai avand cont pe Facebook si o conectivitate de 100% a tarii la reteaua mobila.

Autoritatile din Bhutan au fost precaute, temandu-se de faptul ca strainii ar putea distruge cultura unica a acestei tari si traditiile sale, astfel ca turismul a fost limitat la inceput. Desi aceste temeri s-au diminuat, numarul turistilor este restrictionat prin aplicarea unei taxe de 250 de dolari pe zi, platita in avans, acest cost incluzand mesele, cazarea, un ghid turistic si transportul intern.

Guvernul din Bhutan intentioneaza sa mareasca numarul turistilor cu 100.000 de persoane anul acesta, de la 65.000, cati se inregistrau pana acum, si sa aduca mai multi investitori straini in sectorul privat.

Persoanele care sosesc in Thimphu vor vedea mai intai centrul administrativ si religios Trashi Chhoe Dzong, construit in secolul al XVIII - lea.

Bucataria din Bhutan include mancare traditionala cu orez rosu, curry cu pui, carne de porc, carne de vita uscata, legume sau ardei iuti rosii. Ardeii iuti reprezinta un produs principal al meselor din Bhutan. Majoritatea restaurantelor se inchid pana la ora 21.30.

Printre atractiile turistice din Thimphu se numara Magazinul National de Artizanat, unde se poate plati atat cu moneda nationala, cat si cu dolari americani, Targul Centenar al Fermierilor de pe raul Dhimchu, unde fermierii locali, imbracati in haine traditionale, vin sa isi vanda produsele la sfarsitul fiecarei saptamani sau monumentul budist Chorten, in forma de cupola, care a fost construit in 1974 in memoria celui de-al treilea rege al Bhutanului.

Taj Tashi este singurul hotel de cinci stele din centrul orasului Thimphu, iar la marginea localitatii se gasesc si doua statiuni de cinci stele - Amankora si Terma Linca - unde celebritati precum Jack Nicholson, Cameron Diaz and Leonardo DiCaprio au venit sa isi petreaca vacantele.

O statuie de aur a lui Buddha, aflata in constructie, poate fi vazuta pe dealul Kuensel Phodrang. Vizitatorii pot vedea si statuia din bronz Sakyamuni Buddha, care are 51,5 metri inaltime si ofera o perspectiva a intregii vai din Thimphu.

Tirul cu arcul este sportul national in Bhutan, astfel ca la sfarsit de saptamana sunt organizate competitii pe Stadionul National.

#destinatii turistice, #Thimphu Bhutan, #capital Bhutan, #Thimphu obiective turistice, #destinatii vacanta , #Destinatii turistice