Din Antarctica in Patagonia: Porneste in aventura vietii tale!

Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 00:00
34856 citiri
Din Antarctica in Patagonia: Porneste in aventura vietii tale!
Foto: Extreme Travel

Radu Vatcu, alpinist profesionist si ghid turistic, fondatorul primei agentii de turism de aventura din Romania, ne-a povestit despre preferintele romanilor in ceea ce priveste destinatiile turistice deosebite.

Ghizii Extreme Travel conduc romani in destinatii spectaculoase ale planetei, de la cele mai inalte si celebre culmi muntoase - Mont Blanc (Franta), Mount Kenya (Africa), Aconcagua (Argentina), la trekking si aventura in Patagonia, Venezuela, Tanzania, Borneo, Antarctica, Peru, America Centrala si multe altele.

Sunteti prima agentie de turism de aventura din Romania. Care sunt destinatiile de aventura favorite ale romanilor?

Cele mai accesate in ultimii ani au fost Africa de Est, cu safari si ascensiuni pe Kilimanjaro (5.895 m) si Mount Kenya (5,199 m), apoi ascensiunile pe cele mai inalte varfuri montane din Europa, Elbrus (5.642 m) si Mont Blanc (4.809 m) si Patagonia.

In Patagonia se gasesc unele dintre cele mai salbatice si izolate zone ale planetei, sunt ghetari spectaculosi, lacuri turcoaz, rauri involburate si cascade tunatoare.

Care sunt noutatile pe care le introduceti in 2016 in programele agentiei?

Programele noastre includ circuite pe toate continentele lumii si se adreseaza atat persoanelor cu experienta in escaladarea varfurilor montane cat si celor fara aptitudini fizice deosebite.

Am inceput deja anul cu o aventura in Premiera pe Caretera Austral, singura cale de acces ce strabate zona montana si brazdata de fiorduri a Patagoniei Chiliene si arida Ruta 40 din pampasul Argentinian.

Cu aceasta ocazie membrii grupului nostru au traversat in premiera calare frontiera din Chile in Argentina, dinspre lago O'Higgins catre Laguna del Desierto, prin cel mai salbatic punct de trecere.

In 2016 vom mai derula cateva programe noi: Ethiopia cu Depresiunea Danaquil si Valea Omo; Maroc cu safari in Sahara si ascensiune in muntii Atlas; Ecuador cu Galapagos si de Revelion 2017 Laos, Vietnam, Cambodgia.

Incepand cu 2016, romanii pot accesa in premiera o expeditie cu ghid roman

pe Denali, 6.195 de metri, cel mai inalt varf din America, situat aproape de cercul Polar de Pord, in Alaska. Denali face parte din circuitul international Seven Summits, al celor mai inalte varfuri de pe cele 7 continente.

Ascensiunea pe Denali este una cu un grad sporit de dificultate, din cauza temperaturilor scazute si a vremii imprevizibile. Acolo nu exista porteri (cei care cara rucsacele turistilor) asa ca tot echipamentul si proviziile trebuie sa fie carate de membrii expeditiei, cu o sanie. Este, bineinteles, un program care se adreseaza doar turistilor foarte bine antrenati.

Anul trecut am reusit prima traversare in cadrul unei expeditii turistice romanesti a muntilor Anzi, dinspre cel mai arid desert din lume, desertul Atacama, din Chile, catre cel mai mare desert de sare al lumii, Salar de Uyuni, in Bolivia.

Cu ce expeditii ati inceput anul?

Am zis mai sus de Patagonia. Urmeaza Kenya, Tanzania, Maroc, Ethiopia, Cuba, Venezuela pentru sfarsitul iernii si pentru aceasta primavara.

#vacanta exotica, #expeditii exotice vacanta, #destinatii exotice, #turism aventura , #Destinatii turistice