Din ce in ce mai multi romani aleg Malta ca destinatie turistica

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 17:46
3732 citiri
Din ce in ce mai multi romani aleg Malta ca destinatie turistica

Numarul turistilor romani care isi petrec vacantele in Malta va creste cu 30% in anul 2012, comparativ cu cel inregistrat in 2011, estimat la peste 6.000 de persoane, a declarat, miercuri, directorul general al Malta Travel, Mark Neville Farrugia.

"Estimarile noastre arata ca in anul 2012 vom inregistra o crestere de aproximativ 30% a numarului de turisti romani care opteaza pentru sejururi in Malta, comparativ cu anul 2011. Anul trecut, peste 6.000 de turisti romani au ales sa isi petreaca vacanta in Malta. Cresterea este semnificativa si fata de anul 2010, cand peste 4.000 de romani au ales aceasta destinatie", a afirmat Mark Neville Farrugia.

Cresterile inregistrate de destinatiile turistice malteze se datoreaza, in principal, contextului economic dificil al statelor din regiune, conform reprezentantului Malta Travel.

"Malta creste in topul preferintelor romanilor datorita contextului economic dificil cu care se confrunta statele europene, tarile din regiune. In plus, destinatiile malteze sunt disponibile pe tot parcursul anului. Majoritatea turistilor isi petrec vacanta de vara in Malta, insa opteaza pentru aceasta destinatie si pe parcurul primaverii sau toamnei si de Revelion", a adaugat Mark Neville Farrugia.

Potrivit datelor oferite de autoritatile malteze, romanii cheltuiesc, in medie, 850 de euro de persoana in concediile petrecute in Malta.

Pretul unui sejur in Malta costa intre 299 euro, pentru sapte zile, cu cazare la hotel de trei stele si cu transport inclus si 1.200 de euro, pentru un pachet complet cu cazare la hotel de cinci stele, conform reprezentantilor Malta Travel.

"Sejururile in Malta sunt cumparate, in general, de romani cu venituri de la medii la mari, care sunt interesati atat de obiectivele culturale, cele naturale, de excursiile in insule, de sportul de agrement. Este o combinatie care atrage si care se adreseaza turistilor de toate varstele", a precizat directorul Malta Travel.

In Malta pot fi vizitate sase insule - Malta, Gozo, Comino, Cominotto, Filfla si Sf. Paul, ultimele trei fiind nelocuite. Principalele atractii turistice promovate in Malta sunt Grota Albastra, plajele, apele azurii, Templele Hagar Qim, satele pescaresti, insule in care se pot practica scubadiving, snorkeling, echitatie, inot cu delfinii in cadrul parcurilor acvatice, distractie in parcurile tematice dedicate copiilor. Insulele au 365 de biserici ce deservesc o populatie de circa 400.000 de locuitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani concedii, #romani destinatii turistice, #destinatii de vacanta romani , #Destinatii turistice