Ghid de calatorie: Cele mai scumpe destinatii turistice din lume. Merita banii?

Sambata, 16 Aprilie 2016, ora 00:00
3950 citiri
Ghid de calatorie: Cele mai scumpe destinatii turistice din lume. Merita banii?
Foto: Flickr / Doc Searls / CC BY 2.0

Chiar daca planul tau de concediu este deja facut, surprize se pot ivi la tot pasul si uneori este bine sa ai o varianta de rezerva in cazul in care trezesti pierdut pe strazile unui mare oras.

Cel mai bun plan B se dovedeste a fi mereu banul cash, in special daca te afli intr-unul din orasele care intra in topul Hoppa al celor mai scumpe destinatii turistice din lume, dupa cum relateaza Business Insider.

1. Dubai

Un sejur in "orasul miraj" al desertului necesita o vizita prealabila in pestera lui Ali Baba. Sigur, la prima impresie, in taxiul care te ia de la aeroport pentru 2,50 dolari, vei avea senzatia ca e totul este ieftin.

Dar nu este chiar asa. Pretul mediu al unei camere de hotel in Dubai este de 300 de dolari, iar o halba de bere atinge un pret mediu de 8,50 dolari.

Pentru a servi o cafea va trebui sa scoti din buzunar 5,45 dolari, in vreme ce pentru o masa la restaurant stropita cu un vin nu foarte pretentios mai adaugi 40, respectiv 25 de dolari.

2. New York

O zi in New York te va costa aproximativ 350-400 de dolari, pe care va trebui sa ii gestionezi dupa cum urmeaza:

O cursa aeroport-hotel: intre 9-10 dolari. Pretul mediu pentru o camera de hotel in "Big Apple" se ridica la 283,5 dolari/noapte.

Masa ti se va parea extravaganta la costul de 80 de dolari, dar, desigur exista variante si mai scumpe si mai ieftine in multitudinea de localuri raspandite in "Orasul care nu doarme niciodata".

Berea din New York are un pret mediu de 5,67 dolari, in vreme ce pe o cafea vei da 3,8 USD, iar o sticla de vin te va costa 16 dolari.

3. Botswana

Locul trei in lista destinatiilor scumpe este o adevarata surpriza: Botswana! Camerele de hotel de aici sunt un adevarat lux, din moment ce pentru una platesti in medie 300 de dolari.

In rest, preturile par ceva mai adaptate realitatii din jurul tau: cursa de taxi de la aeroportul din Gaborone pana la hotel face putin peste un dolar, berea, cafeaua si vinul au preturi de 1,80 USD, 1,90, respectiv 8,07 dolari, iar masa servita valoreaza aproape 22 de "verzisori".

Dar, chiar si asa, o zi in Botswana este de asteptat sa te coste, in medie, 321 dolari.

4. Marrakesh

Principala destinatie turistica din Maroc, Marrakesh, se dovedeste un oras destul de scump. O zi petrecuta fara excese iti va goli cardul de 318,70 dolari.

De la aeroport si pana la hotel, o cursa de taxi costa 2,41 USD. Odata ajuns la receptie vei plati tariful de cazare care atinge o valoare medie de 221,50 dolari/ noapte.

Masa si o sticla de vin se dovedesc a avea preturi rezonabile: 14,52, respectiv 10,07 dolari. In schimb, berea si cafeaua mai adauga 4,52, respectiv 1,73 dolari costurilor tale de calatorie.

5. Sydney

Metropola australiana figureaza pe ultimul loc in top 5 destinatii costisitoare, iar daca planurile tale de vacanta au fost date peste cap trebuie sa stii ca o zi in Sydney te poate costa aproximativ 290 de dolari.

De primii 11,45 vei scapa platind taxiul care te-a adus de la aeroport. Cu 242 de dolari ai sanse destul de bune sa gasesti o camera intr-un hotel acceptabil.

Odata cazat poti cobori in oras sa savurezi o cafea (2,80 USD), sa bei o bere (5,13 dolari) sau sa servesti masa (56 USD). Aici, desigur intra si o sticla de vin (13 dolari).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#orase scumpe, #destinatii turistice, #costuri cazare, #excurse destinatii turistice scumpe, #ghid calatorie , #Destinatii turistice