Plaje mediteraneene pe care nu trebuie sa le ratezi in 2016

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 00:00
27217 citiri
Plaje mediteraneene pe care nu trebuie sa le ratezi in 2016
Foto: Wikimedia

Gata cu cautarile pentru destinatia ideala de vacanta! Sase plaje fermecatoare de la Marea Mediterana, unele aproape pustii, te asteapta sa te relaxezi intr-un peisaj paradisiac.

Ape limpezi, nisip stralucitor si o natura aproape salbatica te asteapta pe tarmurile scaldate de valurile Mediteranei.

Destinatiile ai putea sa le notezi cu atentie, deoarece acest scurt itinerariu te va purta prin mai multe tari, dupa cum arata blogul A Luxury Travel.

Creta - Plaja Vai

Este una dintre cele mai faimoase plaje din Insula Creta, aglomerata indeosebi in varf de sezon, dar care se poate dovedi linistita daca iti programezi concediul in alta perioada.

Cei mai multi calatori prefera sa o descrie ca o plaja din Caraibe aparuta brusc in peisajul cretan.

Corsica - Insula Cavallo

Cavallo pare un adevarat secret bine pazit de catre corsicani. Insula are una dintre cele mai frumoase coaste expuse la Mediterana, cu un nisip alb si stralucitor care te va atrage din prima.

Si, mai important, plajele de pe insula Cavallo nu sunt frecventate decat de turistii care cunosc zona, asa ca vei avea portiuni intregi de plaja numai pentru tine.

Insula este situata in arhipelagul Lavezzi, situate intre Corsica si Sardinia, asa ca poti ajunge e tarmul ei fie din Franta, fie din Italia.

Creta - Aspri Limni

Ca si plajele din insula Corsicana, Aspri Limni din Creta este o plaja foarte putin frecventata de turisti.

Aspri Limni este situata in apropierea orasului Chania din Creta si este adapostita de un golf stancos. Micuta plaja este insa acoperita de un nisip fin, dovedindu-se perfecta pentru o vacanta petrecuta departe de agitatia statiunilor.

Tunisia - Insula Djerba

Peisajul exotic din Insula Djerba te va fermeca pe loc. Tarmul este scaldat de apa cristalina a Marii Mediteranei.

Odata ce te indrepti catre orasele de pe coasta vei descoperi amestecul culturii berbere, arabe si evreiesti care si-a pus amprenta asupra acestor locuri.

Te poti relaxa, pur si simplu, pe plaja sau iti poti condimenta concediul cu o excursie in desert.

Santorini, Cap Columb

Santorini este o destinatie pe care este poisibil sa o fi frecventat si in trecut. Pun pariu insa ca ai procedat ca orice turist nou venit in insula vulcanica si te-ai indreptat spre Plaja Rosie.

Exista insa un peisaj si mai atractiv. La aproximativ 10 km de capitala insulei vei gasi Cap Columb, unul dintre cele mai izolate locuri din Santorini.

Plaja este intinsa, iar faptul ca se afla in imediata apropiere a craterului vulcanic inca active face ca apa marii sa fie mult mai calda decat te-ai astepta.

Cipru - Plaja Kamara Tou

Peisajul spectaculos de pe plaja Kamara Tou te va atrage la malul marii, chiar daca nu vei gasi nisip, ci doar stanci pe care sa te intinzi la soare.

In schimb, un rasarit sau un apus de soare petrecut pe aceasta plaja salbatica de langa orasul Amochostos marcheaza un moment de neuitat.

#vacanta Mediterana, #plaje Marea Mediterana, #plaja restrasa, #destinatii vacanta , #Destinatii turistice