Ghid de calatorie: Tari care traverseaza o perioada de boom in turism. Merita sa le vizitezi!

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 00:00
4819 citiri
Ghid de calatorie: Tari care traverseaza o perioada de boom in turism. Merita sa le vizitezi!
Foto: Wikimedia

Europa de Vest si tarile din Orientul Mijlociu par condamnate sa treaca in continuare printr-o perioada de incertitudine in ceea ce priveste securitatea turistilor, asa ca trebuie sa te reorientezi rapid, daca vrei sa petreci un concediu tihnit intr-o destinatie de exceptie.

Din fericire, 5 state de pe mapamond bifeaza o crestere peste medie a sectorului turistic, incat ar fi pacat sa nu te bucuri de o vacanta relaxanta in noile paradisuri preferate de turistii din lumea intreaga, trecute in revista de CNN Money.

1. Islanda

Friguroasa insula dintre Atlanticul de Nord si Oceanul Arctic a reusit sa isi sporeasca cu mult oferta de servicii turistice, dovada fiind valul de turisti chinezi care s-a revarsat pe tarmurile Islandei in 2015.

Anul trecut, veniturile realizate in industria de turism din Islanda au crescut cu aproape 20% fata de 2014, iar acest lucru poate fi privit ca un record, daca ne raportam la cresterea de 4,8% inregistrata de economia islandeza.

Nu rata vizitele la celebrele monumente naturale Geysir si Gulfoss pentru spectacolul naturii dezlantuite, dar incearca sa iti faci timp si pentru relaxare la Blue Lagoon, o baza termala de exceptie cu bazine naturale in care sa iti lasi corpul sa se desfete in apa izvoarelor fierbinti.

Intre septembrie si aprilie nu uita sa privesti cu insistenta cerul Islandei. Cu putin noroc te vei putea bucura de spectaculosul joc de lumini al Aurorei Boreale.

2. Japonia

Odata cu deprecierea rapida a yenului japonez, turismul din aceasta tara a prins aripi. Chinezii si americanii sunt principalii vizitatori care se indreapta in numar mare catre arhipelagul nipon.

Grabeste-te deci, daca nu vrei sa stai la cozi interminabile pentru a vizita celebrele temple japoneze sau la intrarea in palatul imperial.

Fa-ti timp sa cutreieri cluburile si magazinele din Tokyo, nu uita ca japonezii se simt jigniti daca le oferi bacsis, degusta sushi "ca la mama lui" si fa o calatorie pe muntele Fuji, considerat casa a zeilor in folclorul japonez.

3. Noua Zeelanda

Insula din apropierea Australiei este o adevarata bijuterie turistica, iar promovarea sa in ultimii 15 ani a beneficiat din plin de folosirea peisajelor neo-zeelandeze in pelicule precum Lord of the Rings si The Hobbit.

In Noua Zeelanda vei beneficia de o experienta totala ca turist. Parcurile Nationale Tongariro si Fiordland te invita la drumetie, aventuri cinegetice si iti ofera sansa de a admira peisaje desprinse parca dintr-o lume mitica.

In zona Bay of Islands poti inota cu delfinii, te poti bronza sau poti face scufundari cat e ziua de lunga. Ghetarii Fox si Franz Josef te vor face sa crezi ca ai ajuns din greseala in Islanda, iar aceeasi festa ti-o poate juca si gheizerul Waiotapu.

Esti genul de turist urban? Nu-i o problema! Auckland ti se va parea un oras surprinzator, iar simbolul sau architectural Sky Tower are de asemenea o oferta diversa pentru vizitatori, gazduind in incinta sa restaurante, sky baruri si un cazinou faimos in regiune.

4. Thailanda

Ei bine, Thailanda nu a fost chiar cea mai linistita destinatie turistica in anul 2015. Un atentat terorist petrecut in luna august in Bangkok a ucis 22 de persoane, printre care si turisti.

Trecerea la un alt nivel de securitate i-a ajutat insa pe thailandezi sa recastige rapid increderea turistilor.

Bangkok ramane punctul central din care sa pleci in explorarea Thailandei. Nu ignora insa orasul, iti poate oferi experiente autentice din punct de vedere culinar si are o viata de noapte extrem de condimentata.

Templele predomina in randul atractiilor turistice din Thailanda si le vei gasi in orice colt al tarii in care te vei duce.

Gradina botanica tropicala Nong Nooch, Marele Palat Regal, Pattaya, una din cele mai efervescente statiuni turistice din lume, plajele Patong, Railay, Jomtien, Karon, Ko Samet si parcul de distractii Siam sunt alte puncte unde te vei bucura de o distractie pe cinste.

5. Uganda

Cand este vorba despre Africa, safari trebuie sa fie primul cuvant care iti vine in minte, nu-i asa?

Nu te inseli deloc, o vacanta in Uganda iti va asigura cu siguranta partidele de vanatoare dorite, chiar daca in multe cazuri luneta carabinei va trebui inlocuita cu lentila unui aparat foto din considerente ecologice.

Poti pleca intr-o aventura in padurea impenetrabila a Parcului National Bwindi, unde isi au salasul gorilele de munte, te poti bucura de excursii la cascadele Murchinson, Bujagali sau pe lacul Mutanda.

Distractia este la ea acasa pe insulele Ssese, iar crampeie de istorie din inima taramului african poti admira la celebrele morminte Kasubi sau la Muzeul Ugandei din capital Kampala.

#destinatii turistice 2016, #atractii turistice, #vacante 2016 , #Destinatii turistice