Grecia atinge anul acesta recordul de 30 de milioane de turisti

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 19:56
5038 citiri
Grecia atinge anul acesta recordul de 30 de milioane de turisti
Foto: CC0 Creative Commons

Ministrul elen al Turismului, Elena Kountoura, a apreciat ca 2017 reprezinta un an important pentru sectorul turismului din Grecia deoarece numarul estimat al vizitatorilor ar urma sa ajunga la nivelul record de 30 de milioane, inclusiv turistii veniti cu vasele de croaziera, transmite site-ul greekreporter.com.

"Pentru al patrulea an consecutiv, ne asteptam la o crestere semnificativa a numarului de turisti, de aproximativ 7%, comparativ cu 26 de milioane in 2015 si 28 de milioane in 2016", a declarat Kountoura, estimand si un avans important al veniturilor din turism.

Grecia inregistreaza cresteri de peste 10% la numarul de turisti "din aproape fiecare tara europeana", inclusiv Germania, Franta si statele nordice, in timp ce se constata "un avans semnificativ de pe pietele dinamice, cum ar fi SUA, Canada, Rusia, Orientul Mijlociu si China", a explicat ministrul Turismului.

Acesta a adaugat ca in 2017 au fost introduse peste 150 de noi rute de zbor iar din 2018 vor fi adaugate alte zboruri, inclusiv din Marea Britanie si Irlanda.

Intre timp, continua sa creasca numarul turistilor veniti cu vasele de croaziera, datele pe 2016 aratand peste trei milioane de astfel de vizitatori, pe fondul problemelor din Turcia.

Vor continua proiectele majore de infrastructura, inclusiv modernizarea a 14 aeroporturi regionale, si investitiile strategice din portul Pireu, un hub important pentru turismul de croaziera, a declarat Elena Kountoura.

Grecia se bazeaza pe monumentele istorice si plajele sale pentru relansarea economica. Sectorul turismului este principala sursa de venit a Greciei, fiind responsabil pentru 17% din PIB, cu 20% din populatie angajata.

#turism grecia, #vacanta grecia , #Destinatii turistice