Iata ce poti face in vacanta de iarna in Republica Moldova

Duminica, 15 Decembrie 2019, ora 16:50
6225 citiri

Ofertele de iarna pentru Republica Moldova, care a fost inclusa in top 10 destinatii turistice de catre New York Times si Lonely Planet, se axeaza pe turismul rural, oenoturism si experiente culinare, fiind pe placul celor care prefera activitatile in aer liber, dar si al celor care cauta gastronomie autentica si vinuri de calitate.

Republica Moldova a fost vizitata in 2018 de 160.000 de turisti din Germania, Polonia, Italia, Marea Britanie, SUA si Romania. Peste 44.000 de turisti romani au trecut Prutul, anul trecut, pentru a descoperi farmecul Moldovei, iar in sezonul 2019-2020 reprezentantii Asociatiei Nationale de Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) se asteapta la o crestere cu 15% a numarului acestora.

"Oferta noastra pentru sarbatorile de iarna, dar si pentru sezonul rece, este vasta si il transpune pe vizitator intr-un spatiu unde traditiile sunt pastrate vii. Ne dorim sa le aratam oaspetilor nostri ce inseamna ospitalitatea si autenticitatea basarabeana, sa ii facem sa isi aduca aminte de sarbatorile de iarna petrecute la bunici, de mirosul de cozonac proaspat si prajituri.

Tocmai de aceea, la majoritatea pensiunilor se organizeaza cursuri de gatit sarmale, coltunasi, placinte si cornulete cu dulceata. La crame, pe langa vizitele standard si degustarile de vinuri, in perioada de iarna, turistii vor avea un program divers de evenimente muzicale, tururi cu bicicleta sau competitii sportive in galeriile subterane, unice in lume.

Moldova este o destinatie care trebuie descoperita si savurata pe indelete, cu zone interesante, fiecare cu specificul sau, dar care au un numitor comun: dorinta de a valorifica potentialul turistic si de a ne pozitiona ca o destinatie atractiva si autentica pentru vecinii nostri, cei mai apropiati oaspeti", a declarat Natalia Turcanu, director executiv ANTRIM.

Printre cramele care pregatesc activitati speciale pentru sarbatori, dar si pentru vacantele de iarna, se numara Asconi Winery, unde vizitatorii vor descoperi un targ cu dulciuri, mezeluri afumate produse chiar in bucataria acesteia si suveniruri, Castel Mimi, unde pe toata perioada decembrie-februarie vor avea loc concerte si un targ de iarna, dar si Atu Winery, care propune o abordare moderna si organizeaza cursuri de grafitti, dar si petreceri cu vin fiert.

Cunoscuta pe plan mondial pentru cea mai mare colectie de vinuri - peste 1.500.000 de sticle - crama Milestii Mici are o serie de propuneri inedite pentru vizitatori: tururi cu bicicletele si ATV-urile, un maraton subteran si un festival international de muzica ce vor avea loc in galeriile subterane ale vinariei.

La Chateau Purcari, pe langa ofertele standard, vizitatorii vor putea asculta muzica live, colinde si vor primi cadouri speciale din partea casei.

La Chateau Vartely, de Craciun si Revelion, puteti participa la un program festiv ce include muzica buna, colinde, show de lumini, vinuri si preparate delicioase.

In acest an, Cricova vine cu oferte speciale pentru petrecerile corporate, indemnand oaspetii sa petreaca o seara de neuitat in vestitele galerii subterane.

Pensiunile din Orheiul Vechi, precum Eco Resort Butuceni, Casa din Lunca, Villa Roz, Casa de sub Stinca, Valea Stincii ofera masterclassuri mestesugaresti si de gatit, programe folclorice, bucate traditionale savuroase, plimbari cu trasura sau sania trasa de cai si sunt deschise pentru a personaliza concediul fiecarui oaspete.

Turistii pot face o escapada in regiunea de sud a Republicii Moldova, la pensiunile din Valeni unde gazda le va fi "boonika" din spectacolele Zdob si Zdub sau chiar in Gagauzia, o regiune cu specific cultural, bucate si traditii gagauze. Iar cei pasionati de vanatoare si pescuit se pot caza la pensiunea Hanul lui Hanganu unde Nistrul inghetat se va transforma intr-un veritabil patinoar.

Turistii romani pot opta sa fie cazati in Chisinau si sa mearga in excursii zilnice organizate la cramele din apropierea Capitalei, sau pot sa se cazeze la numeroasele pensiuni complet renovate si modernizate existente in Republica Moldova.

Costul pentru o vacanta de 4 zile care include tururi la crame si cazare la un hotel de 4 stele porneste de la 360 euro, iar pentru cazare la o pensiune rurala si participarea la diferite cursuri de gatit si activitati conexe poate incepe de la suma de 240 euro.

Mai multe informatii puteti gasi la Centrul de informare pentru turisti din Chisinau.

#vacanta Moldova, #vacanta Chisinau, #turism Moldova , #Destinatii turistice