Jocurile Olimpice "fura" reflectorul de pe Familia Regala

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 08:36
2502 citiri
Jocurile Olimpice "fura" reflectorul de pe Familia Regala

Familia Regala a Marii Britanii va iesi din vizorul turistilor in perioada 27 iulie-12 august, cand Londra gazduieste Jocurile Olimpice de vara, eveniment sportiv care va aduce milioane de oameni in oras.

Cei care doresc sa ia parte la Olimpiada trebuie sa depuna multa munca pentru a reusi sa gaseasca o camera libera, aproape toate hotelurile mari fiind deja ocupate in intregime pe perioada Olimpiadei.

Chiar si numeroase castele si locuinte private au fost listate pentru inchiriere pentru aceasta perioada. De pe lista nu lipseste nici celebrul Palat St. James al Reginei Marii Britanii unde cateva camere au fost puse la dispozitie pentru doritori. Pretul pentru un astfel de capriciu atinge insa aproape 50.000 dolari pe noapte.

In conditiile in care oficialitatile se asteapta la milioane de vizitatori in aceasta vara, cei care doresc sa ia parte la festivitati trebuie sa isi rezerve camere din timp. Londra dispune de peste 100.000 de camere de hotel, ceea ce va ingreuna lucrurile pentru cei care nu s-au pregatit din timp.

O alternativa la cazare in inima capitalei o fac orasele din apropiere. Celebrul lant hotelier Holiday Inn este gazda oficiala a vizitatorilor din perioada Jocurilor Olimpice.

Ultima transa de bilete, disponibila in primavara

Biletele pentru Olimpiada au fost disponibile pentru achizitie doar pana pe 6 februarie, urmand ca o noua transa sa fie scoasa la vanzare abia in primavara. Programul este valabil atat pentru Jocurile Olimpice de vara, cat si pentru Jocurile Para-Olimpice.

Organizatorii s-au gandit la tot si ofera bilete speciale pentru cei cu astfel de nevoi. Spre exemplu, cei care au probleme de vedere vor putea cere locuri in apropierea gazonului, cei cu probleme de auz, in apropierea ecranelor, iar persoanele varstnice sau cu dizabilitati, care nu pot urca sau cobora multe trepte, au scaune rezervate fie in apropierea arenei, fie cat mai sus.

Pretul pentru cele 8 milioane de bilete puse in vanzare incep de la 20 de lire si pot depasi 2.000 lire pentru cele mai bune locuri din arena.

Exista insa si locuri de unde poti urmari evenimentele live si fara a cheltui bani pe bilete. Tot ce trebuie sa faci e sa afli exact care este traseul pentru probele de ciclism, triatlon si maraton.

Viziteaza Londra

Daca tot ai batut drumul pana in Londra, bucura-te de tot ce iti poate oferi aceasta. Capitala Marii Britanii este presarata de cladiri ce amintesc de vremuri demult apuse, teatre, muzee si parcuri.

Zeci de muzee te asteapta cu portile deschise, multe dintre acestea avand chiar acces gratuit. De altfel, celebrul London Eye te asteapta pentru a-ti oferi o panorama excelenta asupra intregului oras.

O vizita in Turnul Londrei iti va permite sa vezi si Bijuteriile Coroanei, in timp ce o calatorie pana la cea mai celebra zebra din lume, amplasata pe Abbey Road, te va transpune in era uneia dintre cele mai celebre formatii - The Beatles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Londra Marea Britanie, #vizita Londra, #puncte turistice Londra, #vacanta londra, #jocuri olimpice vara londra , #Destinatii turistice