Laguna Albastra, un colt de paradis in Marea Mediterana

Luni, 11 August 2014, ora 12:41
8070 citiri
Laguna Albastra, un colt de paradis in Marea Mediterana

Comino este o mica insula aflata in centrul Marii Mediterane, parte a arhipelagului maltez. Insula are o populatie de patru locuitori permanenti, iar autoturismele sunt inexistente. Aici se afla Laguna Albastra, cu apele sale de un albastru perfect, aproape ireal.

Laguna Albastra este o "piscina" uriasa, situata intre Comino si Cominotto, o insula mult mai mica. Bazinul este marginit de stanci calcaroase si grote care serveau, in Evul Mediu, drept refugiu pentru pirati si diversi pradatori, noteaza huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

Mai tarziu, legendarii cavaleri de Malta au folosit Comino pentru odihna si vanatoare. Intreaga insula este un sanctuar pentru pasari si o rezervatie naturala, astfel ca ea este aproape neatinsa.

Vizitatorii Lagunei Albastre pot face scufundari sau pot inota in apele limpezi ce acopera nisipul alb. In larg se poate practica schiul nautic, iar pe tarm exista trasee pentru biciclistii care vor sa exploreze insula de aproximativ 2 kilometri patrati.

Pe Comino se poate ajunge cu feribotul din Malta sau Gozo. Pentru cei care doresc sa se cazeze pe insula exista un hotel, deschis pe timpul verii, care dispune de doua plaje private (separat de Laguna Albastra).

#Laguna Albastra, #Laguna Marea Mediterana, #Laguna Albastra Insula Comino , #Destinatii turistice