New York-ul, asaltat de turisti. Vezi noul record

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 09:07
1746 citiri
New York-ul, asaltat de turisti. Vezi noul record

Peste 50,2 de milioane de vizitatori vor fi pasit in New York City pana la finalul anului, atingand astfel un tel impus de primarul Michael Bloomberg in urma cu cinci ani.

Pe parcusul anului, New York si-a mentinut prima pozitie in fata oraselor Orlando si Las Vegas, ca cel mai popular oras american, a anunat primarul printr-un comunicat de presa, scrie Bloomberg.

Din cele 50,2 milioane de vizitatori, aproximativ 10,1 milioane au venit din alte tari, cu 4% mai multi decat in 2010.

"Asta inseamna mai multi oaspeti in hotelurile noastre, mai multi cumparatori in magazine, mai multi vizitatori in muzee si spectatori in teatre, mai multi oameni in restaurante, un trafic mai mare al taxiurilor, mai multe avioane si vase de croaziera in aeroporturile si porturile noastre, o mai mare dezvoltare economica," a conchis primarul Bloomberg in cadrul unei conferinte de presa tinuta in inima orasului, Times Square.

Actuala administratie a promovat turismul in oras pentru a diversifica sursele economice ale New York-ului in dorinta de a crea locuri de munca entry-level si pentru muncitori necalificati. Primaria a deschis centre de marketing si publicitate in intreaga tara, dar si in strainatate.

Suma cheltuita de turisti anul acesta se va ridica la aproximativ 32 miliarde de dolari pana la finele anului, mai mult decat oricare cea cheltuita de oricare alti vizitatori din orasele Americii.

In 2006, odata cu alegerea sa, noul primar si-a propus ca pana in 2015 sa atraga peste 50 de milioane de turisti anual. Ulterior data limita a fost mutata pentru 2012.

Ca raspuns la cresterea numarului de turisti, in ultimii cinci ani numarul camerelor de hotel din oras a crescut cu 24%, pana la peste 90.000 camere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turisti New York, #record turisti New York, #turism SUA , #Destinatii turistice