Ofertele de la Targul de Turism al Romaniei: Preturi intre 50 si 4.000 de euro

Joi, 15 Martie 2012, ora 19:16
3408 citiri
Ofertele de la Targul de Turism al Romaniei: Preturi intre 50 si 4.000 de euro

Preturile ofertelor agentiilor de turism participante la Targul de Turism al Romaniei, editia de primavara 2012, variaza intre 50 de euro pentru un sejur de trei nopti, fara transport, in tari precum Grecia, sau peste 4.000 de euro de persoana pentru croaziere de lux.

'Cele mai cautate destinatii sunt Grecia, Cipru, Malta, Tunisia, pentru Sarbatorile de Paste, iar pentru vara, Turcia este pe primul loc in preferintele turistilor romani', a afirmat joi, la deschiderea targului, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin.

O parte din ofertele prezentate la Targul de Turism al Romaniei au preturi reduse cu procente cuprinse intre 5% si 10%.

Un sejur de 17 zile in Thailanda si Cambodgia costa 2.295 euro, cu 14 nopti de cazare in hoteluri de patru stele, vizite la obiectivele turistice si transport incluse. De asemenea, un sejur la Kusadasi, cu cazare la hotel de patru stele, all inclusive, costa intre 230 euro si 300 euro, pentru o persoana, in functie de perioada. In Corfu, preturile variaza de la 210 - 230 euro, in hotel de trei stele, pentru sapte nopti de cazare cu mic dejun inclus si transport cu autocarul.

De la 190 euro de persoana poate fi achizitionat un pachet City break Varsovia, cu trei nopti de cazare la hotel de trei stele in camera dubla cu mic dejun inclus, transport cu avionul si taxele de aeroport. De asemenea, un pachet City break Viena costa intre 250 - 300 euro.

Un sejur in Punta Cana, in Republica Dominicana, de sapte nopti in sistem all inclusive, transport cu avionul si transport de la aeroport costa intre 1.250 euro si 1.700 euro, in functie de perioada.

Un program special Tenerife poate fi cumparat cu 589 euro pentru sapte nopti sau 899 euro pentru 14 nopti, cu transport cu avionul, transport de la aeroport si o excursie la Santa Cruz incluse. Un program special Costa Blanca poate fi cumparat cu 400 euro, pentru 13 zile la inceputul verii sau inceputul toamnei, cu transport inclus, la hotel de patru stele, cu pensiune completa.

Prin Early Booking pentru Spania, in Insulele Canare, poate fi cumparat un pachet cu aproximativ 1.000 euro, la hoteluri de patru si cinci stele, care cuprinde sapte nopti cazare si masa, transport avion, transfer aeroport hotel. Pentru Palma de Mallorca, un sejur se vinde cu 560 euro - 1.000 euro, in functie de perioada.

Tot prin Early Booking, un sejur la Disneyland Paris costa 275 euro - minisejur de 3 nopti de cazare si 4 bilete de intrare in parc.

Un sejur in Zanzibar costa 1.064 euro, pentru sapte nopti cu taxele de aeroport incluse, bilet de avion si transfer aeroport hotel, iar in Dubai, de la 394 euro, cu sapte nopti de cazare, la hotel de trei stele, pana la 775 euro, cu cazare la un hotel de cinci stele, cu mic dejun si transport incluse.

In statiunea Mamaia, un sejur de sase nopti la un hotel de trei stele, cu cazare pentru o persoana costa 1.000 - 1.400 lei, in functie de perioada. Un circuit de o zi Transalpina costa 115 lei de persoana, intr-un grup de minim 40 de persoane, iar o 'Minivacanta pe plaiuri oltenesti' poate fi cumparata cu 350 de lei, de persoana. Aceasta include transport si cazare in hotel de trei stele.

O camera de hotel la Calimanesti - Caciulata costa de la 63 lei la un hotel de doua stele pe noapte. In Azuga, o camera poate costa de la 130 lei, la un hotel de patru stele, in timp ce in Praid, o camera la o pensiune de patru stele costa de la 30 lei pe noapte.

Sejururile cumparate in regim Early Booking, program disponibil pana la finalul lunii martie 2012, pot fi cumparate cu pret redus cu 30%. Reprezentantii ANAT au mentionat ca in conditiile in care va exista cerere, programul Early Booking ar putea fi prelungit cu doua saptamani.

De asemenea, ANAT deruleaza programele 'O saptamana la munte', 'Litoralul pentru toti' si 'Delta Dunarii pentru toti'.

Pe parcursul anului 2011, sosirile vizitatorilor straini au crescut cu 12,8%, iar cele ale romanilor cu 16,9%, potrivit informatiilor Ministerului Dezoltarii Regionale si Turismului.

Aflat la cea de-a XXVII-a editie, Targul de Turism al Romaniei reuneste 230 de participanti, pe o suprafata totala de 15.000 metri patrati. Manifestarea expozitionala este dedicata atat profesionistilor din domeniu, cat si publicului interesat de calatorii, vacante si programe de recreere.

La targ participa 28 de tari si vor expune firme de profil, agentii de turism si tour-operatori, hoteluri si pensiuni, agentii de asigurari si banci, organizatori de congrese si turism de afaceri, organizatii patronale si asociatii profesionale, edituri si institutii culturale.

Sunt prezentate oferte de turism pentru sezonul estival, atat in Romania, cat si in strainatate - turism cultural, rural si de business, turism de tratament, destinatii exotice, croaziere, turism de aventura. Companiile participante vor prezenta sub conceptul 'instant booking' oferte si discount-uri atractive, valabile doar pe perioada desfasurarii evenimentului.

De asemenea, vor avea loc conferinte, seminarii, programe artistice, lansari de carte, prezentari de documentare, precum si expozitii de fotografie.

TTR este deschis in perioada 15 - 17 martie 2012, intre orele 10.00 - 18.00 si in 18 martie 2012, intre orele 10.00 - 16.00.

Targul de Turism al Romaniei este un eveniment organizat de Romexpo in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, ANAT - Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, FPTR - Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, ANTREC - Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural si OPTBR - Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#preturi vacante, #targul de turism al Romaniei preturi , #Destinatii turistice