Petrece Revelionul in Praga, orasul de aur

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 00:00
3002 citiri
Petrece Revelionul in Praga, orasul de aur

Stilul boem al romanilor care prefera o atmosfera destinsa, departe de rutina zilnica si grijile curente, se indreapta catre experientele culturale bogate cu o varietate de locuri de vizitat, noi stiluri culinare si modalitati de distractie diferite.

Anul acesta, Paralela 45 va propune pentru cumpana dintre ani Praga, orasul celor 100 de clopotnite, destinat unui desfat in stilul autentic cehesc.

Castelul Hradcany, situat pe malul raului Vltava, va fi primul popas pentru admirarea obiectivelor fascinante locale. Acesta isi intampina vizitatorii cu o straduta "de aur" inaintea zidurilor impunatoare, oferind o panorama fermecatoare asupra centrului Pragai, care pare a fi rupta dintr-un cadru de poveste.

In Piata Staromestske Namesti va veti opri la ora fixa pentru "spectacolul" papusilor, organizat special pentru turistii dornici sa retraiasca pret de cateva minute atmosfera nostalgica a copilariei, urmand a strabate pas cu pas strazile pitoresti ale orasului pana la Podul Carol, ce leaga turnul din centrul vechi de turnul din Mala Strana, si a poposi mai apoi la catedrala Sf. Vitus, un simbol maret al arhitecturii gotice, impletita cu elemente ale catedralelor pariziene.

O zi va fi destinata exclusiv orasului Dresda, supranumit si "Florenta de pe Elba" datorita cladirilor sublime ce amintesc de stilul italian. Aici pot fi vizitate, in Piata Teatrului, Opera Semper, o comoara arhitecturala ce se afla la confluenta stilurilor baroc si renascentist sau Palatul Rezidential care este in prezent gazda picturilor marilor artisti, precum Duerer, Picasso sau Michelangelo.

La sfarsitul zilei sunteti asteptati in parcul Grosser Garten, in traducere Marea Gradina, pentru a savura cateva momente de liniste in timpul plimbarilor tarzii din mijlocul naturii.

In centrul modern al capitalei, Piata Welceslas reprezinta un punct important istoric ce merita vizitat, in care domina statuia regelui infatisat calare, dupa care locul fost denumit, fiind totodata si un simbol pentru piata de cai care exista in acel loc cu 650 de ani in urma.

Nu trebuie sa ratati nici apetisantele preparate traditionale si renumita bere ceheasca intr-unul din restaurentele locale, unde muzica folclorica va va introduce in atmosfera specifica sarbatorilor din Praga.

Dupa o urcare cu funicularul pe dealul Petrini, unde veti putea admira intreaga imagine feerica a orasului "de aur", nu mai ramane decat a incheia cu o vizita in Karlovy Vary, una dintre cele mai renumite statiuni balneoclimaterice din Europa, pentru a va relaxa in apa izvoarelor termale, benefice pentru proprietatile de regenerare si tonifiere a pielii.

Oferta Paralela 45 cu plecare din 29 decembrie are pretul de 399 de euro si include 4 nopti cazare cu mic dejun in hotel Prak 4*, transport avion Bucuresti - Praga si retur cu compania Tarom, ghid local si insotitor de grup roman. Taxele de aeroport nu sunt incluse.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#revelion Praga, #oferte Praga, #oferte revelion , #Destinatii turistice