Petrece-ti Craciunul in Viena, in atmosfera palatelor imperiale

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 00:00
3416 citiri
Petrece-ti Craciunul in Viena, in atmosfera palatelor imperiale

Viena iti ramane in minte ca un oras incarcat de muzicalitatea feerica a compozitorilor clasici, ce strecoara atmosfera zbuciumata a vietii citadine printre strazile dominate de cladiri impozante ce lasa romantismul sa se simta la el acasa.

Pentru a pastra vie cat mai mult timp aceasta imagine incantatoare, Paralela 45 aduce la sfarsitul acestui an o oferta speciala pentru petrecea Craciunului intr-un cadru de poveste vienez.

In intampinarea primelor vizite ale orasului va sta celebrul ring vienez, unde Muzeul de Arte Frumoase, Opera de Stat, Parlamentul sau Palatul Imperial Hofburg asteapta sa fie descoperite de privirile insetate de cultura bogata.

Piata Maria Theresa este destinata cumparaturilor de suveniruri din targul special amenajat de Craciun, iar mai apoi se va pasi in zona modernizata a Vienei, unde sunt prezente sediul ONU si casele lui Friedensreich Hundertwasser sau Kunst House ce par a fi pictate de copii indragostiti de multitudinea culorilor joviale.

Cea de-a doua zi va fi rezervata excursiei la Mayerling si Heiligenkreuz, un punct de reper important pentru istoria austriaca datorita prezentei pavilionului de vanatoare unde printul Rudolf a murit, alaturi de baroneasa Maria Vetsera si manastirii cisterciene ridicata de catre Leopold al treilea al Austriei.

Nu vor fi uitate nici admirarea sublimului "galben de Schonbrunn" ce invaluie exteriorul palatului cu acelasi nume, asupra carui decor si-a pus amprenta renumita imparateasa din familia Habsburg, Maria Theresa, plimbarile nocturne din centrul orasului sau degustarea bucatariei traditionale din restaurantele specifice.

Povestea nu se incheie, insa, aici pentru ca orasul va asteapta sa reveniti curand printre aleile visatoare, unde peisajele pitoresti se impletesc cu fatadele moderniste, reusind in acelasi timp sa-si pastreze farmecul cu note de melancolie al Vienei de acum sute de ani.

Oferta Paralela 45 pentru Craciun 2014 Viena cu plecare din 22 decembrie are pretul de 299 de euro si include 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3* in Viena, transport cu avionul prin intermediul Austrian Airlines, tur de oras de jumatate de zi cu autocarul in Viena si insotitor roman de grup. Taxele de aeroport nu sunt incluse.

#Craciun Viena, #oferta Craciun Viena , #Destinatii turistice