Record la Luvru: Muzeul, vizitat de 8,8 milioane de turisti in 2011

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 17:28
1435 citiri
Record la Luvru: Muzeul, vizitat de 8,8 milioane de turisti in 2011
Muzeul Luvru, Paris / Sursa foto : infoturism.ro

Muzeul Luvru a fost vizitat in 2011 de un numar record de 8,8 milioane de turisti - o crestere de 5% fata de anul precedent -, au anuntat luni reprezentantii acestei institutii franceze.

In ultimii trei ani, cifrele de frecventare a muzeului Luvru s-au stabilizat in jurul pragului de 8,5 milioane de turisti - un nivel foarte ridicat, care a facut ca Luvrul sa devina unul dintre muzeele cele mai vizitate de pe planeta. In 2011, colectiile expuse la Luvru au atras peste 8,8 milioane de vizitatori, in crestere cu 5% fata de anul 2010.

Aceasta crestere a fost sustinuta in principal de vizitatorii straini (care au reprezentat 66% din totalul vizitatorilor), "provenind in special din Statele Unite si din alte tari emergente", au declarat reprezentantii muzeului parizian.

Brazilia a ocupat locul al doilea in topul vizitatorilor straini de la Luvru, dupa Statele Unite, dar s-a clasat din acest punct de vedere in fata Italiei, Australiei, Chinei, Spaniei, Germaniei si Rusiei. Muzeul Luvru a revitalizat si interesul publicului parizian, iar numarul vizitatorilor din Paris a crescut cu 17% in 2011.

Recordul de vizitatori se explica si prin succesul expozitiilor-far din 2011, care au atras peste 510.000 de vizitatori (o crestere cu 22% fata de 2010), precum "Rembrandt et la figure du Christ" (Rembrand si figura lui Hristos), "Au royaume d'Alexandre le Grand" (In regatul lui Alexandru cel Mare) si "La Cite interdite au Louvre" (Orasul interzis al Luvrului).

#muzeu luvru, #turisti muzeu luvru, #vizitare muzeu luvru , #Destinatii turistice