Revelion la Atena. Incepe Noul An in stil mediteranean

Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 00:00
3572 citiri
Revelion la Atena. Incepe Noul An in stil mediteranean
Foto: Paralela45

Supranumit de greci "orasul de sus", Atena isi pastreaza peisajul feeric al unei fortarete naturale, fiind inconjurata de munti pitoresti si de un golf intins ce isi revarsa albastrul infinit sub privirile tale.

Destinatia propusa de Paralela 45 pentru sfarsitul acestui an abunda in tablouri cromatice datorate arhitecturii eclectice grecesti care imbina stiluri din perioade si culturi diferite, asezonate cu traditii si o bucatarie autentica gata sa cucereasca si cele mai rafinate gusturi prin preparatele specific mediteraneene.

Inca de la inceput, capitala trebuie fi explorata printr-un tur panoramic cu autorcarul ce vizeaza punctele turistice emblematice din Atena: Parlamentul, Piata Omonia si Sintagma, Academia Biblioteca Nationala sau Stadionul tuturor atenienilor, faimosul loc in care s-a desfasurat prima Olimpiada moderna din lume.

Prima oprire este rezervata complexului architectural ce gazduieste Acropolele Atenei. Aici pot fi vizitate Partenonul, un templu doric dedicat zeitei Atena Parthenos unde se afla statuia realizata din aur si fildes, centrul religios al orasului reprezentat de templul Erechteion sau templul Atenei Nike, numit si al " Victoriei neinaripate" datorita menirii sale de a comemora victoriile grecesti.

Urmeaza un traseu impresionant de-a lungul Marii Egee ce isi propune sa marcheze sfarsitul zilei la Cap Sounion cu admirarea apusului de soare ce pare a fi desprins dintr-un cadru de poveste, alaturi de reflexiile ce se joaca in spectacole fastuoase de lumina.

Pentru cei care sunt iubitori ai croazierelor, veleitatea le va fi indeplinita in cea de-a patra zi odata cu vizitarea insulelor Egina, Poros si Hydra, fiind si ocazia ideala pentru a descoperi Catedrala Sfantului Nectarie sau templul zeitei Aphaia.

Vacanta nu se va incheia fara a ajunge in Peloponez, peninsula ce ascunde comoara unui teatru antic numit Epidavros, daruind tuturor celor care ii trec pragul o acustica unica in lume ori prima capitala a Greciei moderne, Nafplion, in care veti patrunde intr-un teritoriu dominat de elementele vechi venetiene care s-au pastrat de la ridicarea orasului.

Oferta Paralela 45 cu plecare din 30 decembrie are pretul de 397 de euro si include transport avion compania Tarom, cinci nopti cazare si mic dejun inclus la hotel Titania 4* in Atena, tur panoramic Atena cu autocarul, ghid grec la Akropolis si insotior roman. Taxele de aeroport nu sunt incluse.

#vacanta Atena, #revelion Atena, #idei revelion , #Destinatii turistice