Te-ai gandit ce vei face de Paste? Viziteaza Cracovia

Sambata, 29 Noiembrie 2014, ora 00:00
4773 citiri
Te-ai gandit ce vei face de Paste? Viziteaza Cracovia
Foto: Cracovia.net

Daca destinatiile clasice pentru vacanta de Paste ti se par prea comune, exista intotdeauna alternative mai putin obisnuite si locatii pe care nu te-ai fi gandit sa le vizitezi.

Paralela 45 iti propune un circuit in Cracovia, al doilea oras ca marime si populatie din Polonia.

Orasul este unul dintre cele mai vechi din tara, datand din secolul al-VII-lea si fiind singurul mare oras al Poloniei care a scapat de distrugerile celui de-al Doilea Razboi Mondial. Krakow, asa cum ii spun polonezii, este un important centru cultural, academic si artistic al tarii. Situat pe Vistula, in regiunea istorica Polonia Mica, orasul devine si unul dintre principalele centre economice si turistice ale tarii.

Legenda care sta la baza formarii acestui oras este cea a balaurului invins de catre un cizmar. Pe dealul in care a fost pestera dragonului a fost construit un castel in jurul caruia a crescut apoi un oras medieval. Cracovia are ca simbol balaurul ce are o alura simpatica acum si al carui fost culcus este atractie turistica majora.

Pe primul loc in lista obiectivelor turistice din Cracovia se afla Castelul Wawel cu al sau decor medieval incarcat de istorie. Situat pe cea mai inalta portiune a Dealului Wawel, castelul este o constructie in stil gotic, construita intre secolele XI-XII.

Dupa ce a fost sediu al regalitatii poloneze si a primit o noua infatisare renascentista, din 1930 castelul este deschis drept muzeu cu sali de expozitie permanente sau temporare. Acolo veti vedea apartamente luxoase, tezaurul Coroanei, colectii de tablouri si bijuterii, dar si o expozitie de arme.

Centrul istoric sau Orasul Vechi al Cracoviei este unul dintre cele mai renumite cartiere vechi din Polonia de astazi, aflandu-se in prezent sub patronaj UNESCO. Strazile inguste si terasele impodobite cu flori multicolore conduc catre piata Rynek Glowny, cea mai mare piata medievala din Europa.

In jurul ei sunt dispuse case, palate si biserici. Dintre acestea ies in evidenta Turnul Primariei, construit inca de la sfarsitul secolului al-XIII-lea, dar si Sala Sukiennice, care adaposteste in prezent Galeria Nationala de Arta. In piata centrala veti putea urmari artisti stradali foarte talentati, diverse spectacole, dar si festivaluri ideale pentru cei ce iubesc muzica si teatrul in aer liber.

Emblema religioasa a Orasului Vechi este reprezentata de Biserica Sfanta Maria cu cele doua turnuri construite in stiluri diferite. Din cel mai inalt turn se va auzi faimoasa goarna care rasuna de patru ori pe zi, in amintirea trompetistului care a fost impuscat in timp ce incerca sa avertizeze cetatenii in legatura cu atacul mongolilor din secolul al XIII-lea.

Cum orasul este unul cu o istorie si o cultura bogata, este necesar sa ajungeti si la cateva dintre muzeele pe care acesta le gazduieste: Muzeul de Istorie Cracovia, Muzeul de Istorie a Fotografiei, Muzeul National din Cracovia, Muzeul de Arheologie, Muzeul Fratiei Fowler, Muzeul Evreiesc, Muzeul de arta Contemporana, Muzeul de Arheologie, iar lista poate continua.

Sfat: Multe muzee din Cracovia ofera intrarea libera intr-o zi a saptamanii. Verificati site-urile acestora si aflati mai multe detalii!

Adaugati la toate aceste experiente si mancarea traditionala poloneza - ciolanul cu varza calita, chitele din cartofi sau berea locala indulcita cu sirop de fructe. Veti descoperi combinatii interesante si gusturi inedite care completeaza atmosfera locala a orasului.

Paralela 45 ofera un circuit de Paste in Cracovia, Polonia, la pretul de doar 325 de euro. Circuitul include transport cu autocarul, 5 nopti de cazare (2 in Budapesta si 3 in Cracovia), tur panoramic si vizite la Szetendra, Zakopane si Wieliczka, insotitor de grup.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Early Booking Paste 2015, #oferte Paste 2015, #vacanta Paste 2015, #Paste Cracovia 2015, #oferte Cracovia 2015 , #Destinatii turistice