Topul celor mai frumoase locuri din Grecia. Tu unde-ti petreci vacanta?

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 09:35
78051 citiri
Topul celor mai frumoase locuri din Grecia. Tu unde-ti petreci vacanta?
Foto: ECC Ireland

Cea mai frumoasa plaja din Grecia pentru o vacanta-n doi poarta numele "Canal d'Amour" si se afla in Corfu. Dar nu e singura. Creta are o plaja cu nisip roz, Mykonos are propria "Mica Venetie", Zakynthos ascunde un mic golf idilic, iar in Paradise Beach din Corfu creste adrenalina.

Business24 iti propune un top al celor mai frumoase locuri din Grecia alcatuit de Christian Tour, cu putin inainte de Dragobete. Topul include "Marble Beach" din Thassos, Oia din Santorini si Valea Fluturilor din Rodos.

Iata ordinea lor in topul preferintelor identificate de operatorul de turism:

10. Plaja de marmura (Thassos)

Foto: invacante.ro

Avand o cariera la dreapta si stanci unde se pot face scufundari la stanga, aceasta plaja exotica si retrasa, situata intr-un mic golf, e compusa doar din pietricele de marmura.

Contrastul dintre acestea si marea de un albastru electric, dar si peisajul parca rupt de lume, fac din aceasta plaja vedeta Insulei Thassos.

9. Oia (Santorini)

Foto: hdwalls.xyz

Un sat traditional grecesc aflat pe o stanca, cu strazi inguste si biserici cu domuri albastre, Oia ofera privelisti spectaculoase: poti vedea "vulcanul" - asa numesc localnicii insulele din lava solidificata Palia si Nea Kameni - si insula Thirassia. Privelistea merita savurata pe deplin cand soarele apune in Marea Egee.

8. Morile de vant (Mykonos)

Foto: mykonosgold.com

Construite de venetieni in secolul XVI si aflate in uz pana la inceputul secolului XX, cele patru mori albe cu acoperis de lemn de langa orasul Mykonos raman un simbol al trecutului prosper al insulei; una din ele a fost transformata in muzeu si poate fi vizitata.

7. Kerri (Zakynthos)

Foto: smashingpicture.com

De la plaja din Kerri se poate urca pe un drum pietruit spre far si pana pe malul stancos al insulei, la cateva zeci de metri deasupra marii, unde poate fi " savurat" un apus de soare atat de captivant, incat, la final, turistii il aplauda.

6. Paradise Beach (Corfu)

Foto: mirelletome.com

O plaja pe cat de stancoasa si "inaccesibila" (se poate ajunge doar cu barca), pe atat de spectaculoasa, iar grotele sunt perfecte pentru snorkeling si scufundari.

5. Valea Fluturilor (Rodos)

Foto: Wikimedia.org

Celebra vale impadurita aflata de-a lungul raului Pelekanos merita vizitata din luna mai, cand fluturii ies din crisalida si se raspandesc in intreaga zona, pana in august, cand mii de lepidoptere impanzesc valea pentru a-si gasi perechea.

4. Plaja Navaggio (Zakynthos)

Foto: bestofathens.gr

De la plimbari cu barca in Pesterile Albastre pana la drumetii, escalada si scufundari, dar si privelistea unei epave spectaculoase, asta are de oferit plaja Navaggio, situata intr-un mic golf din insula Zakynthos.

3. Mica Venetie (Mykonos)

Foto: Christian Tour

Una din cele mai fotografiate destinatii turistice din Europa, fostul cartier de case a devenit o zona pitoreasca dedicata barurilor si restaurantelor sic, cu o viata de noapte intensa.

Turistii pot savura un cocktail de cinci stele in timp ce valurile li se sparg la picioare.

2. Plaja Elafonisi cu nisip roz (Creta)

Foto: Christian Tour

Potrivit unor reviste de profil, apa limpede, turcoaz, si plaja cu nuante de roz fac din aceasta destinatie "un adevarat paradis de care te vei desprinde foarte greu dupa ce l-ai cunoscut".

1. Canal d'Amour (Corfu)

Foto: Christian Tour

Conform legendelor locale, indragostitii care traverseaza inot canalul, ce se aseamana pe alocuri cu o pestera, nu se vor desparti niciodata, iar cei care se scalda in apele canalului cand acesta e umbrit vor fi mereu norocosi in dragoste.

Pretul pentru o vacanta in Grecia in aceasta perioada porneste de la 32 euro de persoana pentru un sejur de sapte nopti, spun oficialii agentiei Christian Tour.

D.R.

#cea mai frumoasa plaja Grecia, #cele mai frumoase locuri Grecia, #top locuri Grecia, #vacanta grecia , #Destinatii turistice