Topul celor mai frumoase plaje din Europa

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 00:00
12014 citiri
Topul celor mai frumoase plaje din Europa

O plaja cu nisip fin, ape turcoaz si palmieri e tot ce-ti poti dori pentru urmatoarea ta vacanta. Grecia, Turcia sau Corsica sunt recunoscute in intreaga lume pentru frumusetea lor, insa stii care sunt cele mai impresionante plaje din aceste destinatii?

Business24 iti recomanda un top realizat de Luxury Lovers News, cu o serie de propuneri pentru urmatoarea ta vacanta, la plaja.

Fie ca vrei sa faci surfing, sa construiesti castele de nisip impreuna cu cei mici, sa te plimbi cu ski-jet-ul, sa faci snorkeling si sa descoperi vietatile marine sau, pur si simplu, sa te relaxezi in liniste, acum vei sti care este plaja pe care o cauti, in fiecare destinatie.

Turcia: Olu Deniz

Foto: luxuryloversneuws.com

Daca urmatoarea ta vacanta te duce in Turcia, nu poti rata plaja Olu Deniz, aflata pe locul intai in toate topurile organizate de publicatiile de specialitate, intre plajele din Europa.

Cea mai cunoscuta plaja de pe acea coasta a Mediteranei, Olu Deniz este o adevarata laguna albastra, fiind inconjurata de ape in nuante puternice de verde si turcoaz si de muntii Fethiye.

Intrarea in laguna costa 5 lire turcesti si odata ajuns acolo poti savura un cocteil la terasele de pe plaja, poti inchiria un caiac, poti face snorkeling sau poti inota in voie, iar daca ai noroc, ai putea intalni chiar si o broasca testoasa.

Grecia: Lalaria

Foto: luxuryloversneuws.com

Desi sunt mii de plaje in Grecia, doar una este atat de departe si de izolata, incat nu poti ajunge la ea decat cu barca, de pe malurile insulei Skiatos.

In partea de nord-est a aceste insule se afla plaja Lalaria, cu ape curate si pereti imensi din roca.

Singurul loc in care te poti ascunde, insa, de soare sunt chiar aceste roci, iar intreaga plaja este acoperita cu pietricele albe.

Corsica: Palombaggia

Foto: luxuryloversneuws.com

Corsica are aproape 1.000 de kilometri de coasta, astfel incat fiecare turist sa poata gasi cel putin un loc in care sa inoate, sa faca scufundari, snorkeling sau pur si simplu sa stea linistit la plaja, inconjurat de peisaje ce iti taie respiratia.

Locul preferat al localnicilor si turistilor este plaja Palombaggia, ce apartine de Porto-Vecchio, aflat in partea de sud-est a insulei.

Plaja este indragita tocmai datorita apelor transparente, datorita nisipului fin si a faptului ca are vedere directa spre arhipelagul Ceribicale.

Fiind atat de cunoscuta, adesea, este foarte aglomerata, insa poti scapa de inghesuiala printr-o plimbare cu ski-jet-ul, facand windsurfing sau o plimbare cu barca pana la cele mai apropiate insule.

Portugalia: Praia Gale

Foto: luxuryloversneuws.com

Plaja Praia Gale se afla in regiunea sudica Algarve, in Albufeira, si este o plaja aparte, avand ape cristaline albastre, stanci multicolore, nisipul auriu si diverse formatiuni geologice interesante.

Praia Gale este un loc potrivit mai ales daca ai copii, care se vor distra explorand pesterile de pe plaja, se pot balaci in piscinele naturale, pot sapa in nisip dupa crabi, in timp ce tu te poti relaxa aproape de ei.

Desi exista cel putin trei locuri in care poti lua cina la Praia Gale, multi turisti aleg sa faca o plimbare pe malul marii chiar si pana la Amercao de Pera, asezandu-se la una din terasele din calea lor, doar de dragul peisajului si al apusului impresionant printre stanci.

Spania: Plaja Poniente - Benidorm

Foto: luxuryloversneuws.com

Zona Benidorm se intinde pe sapte kilometri pe malul Mediteranei, fiind impartita intre Poniente Beach si Levante Beach.

Daca esti in cautarea unui loc linistit si curat, Poniente este cea mai buna alegere, iti recomanda Luxury Lovers News.

Seara, dansatorii de salsa si cantaretii se aduna pe plaja, pentru a le oferi turistilor un spectacol specific zonei.

Daca vrei sa te mai ascunzi cate putin de soarele arzator, pe faleza vei intalni o multime de restaurante si cafenele, care te primesc chiar daca vii de pe plaja.

Daca ajungi acolo, trebuie sa faci o plimbare, totusi, si pana la plaja Levente, pentru a admira sculpturile in nisip care i-au adus faima mondiala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cele mai frumoase plaje Europa, #plaje Europa, #destinatii vacanta Europa , #Destinatii turistice