Topul destinatiilor de vacanta din Europa, ferite de zumzetul turistilor

Luni, 16 Iulie 2012, ora 14:15
4556 citiri
Topul destinatiilor de vacanta din Europa, ferite de zumzetul turistilor

In Europa exista locuri mai putin cunoscute ca destinatii de vacanta, care au tocmai avantajul de a fi ferite de agitatia turistilor. Pe langa acest plus de relaxare pe care il ofera aceste locuri, standardele sunt, bineinteles, "europene".

"Europenii sunt de obicei preocupati de calitatea conditiilor de cazare la hotel, mancarea buna si cumparaturile deosebite", spune Chrismar Kuhn, agent de turism la un hotel de lux din Basel, Elvetia, citat de Business Insider.

O parte din aceste locuri mai putin promovate in brosurile agentiilor de turism, reprezinta destinatiile favorite ale localnicilor, care prefera sa iasa din orasele aglomerate si sa se indrepte catre niste locuri deosebite, unde sa ii astepte un stil de viata simplu.

Puteti vedea mai jos cateva astfel de locuri deosebite din Europa, unde va puteti bucura de linistea concediului:

Cheltenham, Cotswolds, Anglia

Britanicii care vor sa se detaseze de agitatia din jurul Jocurilor Olimpice isi inchiriaza casele si cauta locuri mai verzi si mai putin aglomerate in mediul rural. Drumul catre aceste locuri dureaza mai putin de patru ore. Somerset, localitate cunoscuta pentru dealurile sale si cidru, si fermecatoarele sate din regiunea Cotswolds sunt foarte populare printre britanici.

Orasul balnear de lux Cheltenham este gazda curselor de cai cu obstacole desfasurate in Marea Britanie si a Hotelului Montpellier Chapter, de patru stele. Pretul cazarii la acest hotel porneste de la 200 de dolari pe noapte.

The Jura and Three Lakes Region, Elvetia

Aceasta regiune include muntii Jura, care ii dau aspectul unei zone puternice si nedezvoltate, ceea ce pare o anomalie intr-o tara plina de statiuni. In aceasa zona se gasesc celebrele hoteluri Neuchatel si Palafitte, favoritele elvetienilor. Pentru o noapte de cazare la aceste hoteluri, turistii trebuie sa achite peste 350 de dolari.

Regiunea muntilor Jura este foarte apreciata de milionarii rusi, americani si britanici, care vin sa schieze in aceasta zona.

Fiskebackskil, Suedia

In vreme ce fanii numerosi ai trilogiei Millennium scrisa de Stieg Larsson se inghesuie sa viziteze capitala Stockholm, multi suedezi se indreapta catre vest pentru a vedea "coasta de unde pornesc romanele de fictiune, avand ca subiect crimele", o zona linistita unde scriitori celebri si cititorii lor vin sa se bucure de peisajele din Marstrand, din insulele Vaderoarna si Fiskebackskil.

Aceste locuri constituie surse de inspiratie pentru scriitori, un exemplu de acest fel fiind Camilla Lackberg, al carei roman "The Ice Princess" a fost scris in zona.

Bornholm, Danemarca

Desi turistii straini vin in Copenhaga pentru a degusta celebra bucatarie nordica, locuitorii acestei tari prefera sa se indrepte catre insule precum Bornholm si Samso, unde se pot bucura din nou de placerile simple ale vietii.

Insula Bornholm este cunoscuta pentru bisericile sale rotunde, heringul afumat si olarit. Micul sat de pescari Gudhjem gazduieste Hotelul Badehotel, unde pentru o noapte de cazare se platesc preturi incepand de la 250 de dolari.

Cavtat, Croatia

In timp de Dubrovnik ramane o destinatie foarte apreciata de turistii britanici, germani si americani, multi localnici prefera sa se deplaseze catre sud, facand un drum de 30 de minute, pentru a vizita Cavtat.

#destinatii turistice Europa, #turism Europa, #destinatii turistice necunoscute, #destinatii turistice exclusiviste , #Destinatii turistice