Traficul pe Otopeni a crescut de Pasti cu 25%. Vezi destinatiile principale

Duminica, 15 Aprilie 2012, ora 10:25
1447 citiri
Traficul pe Otopeni a crescut de Pasti cu 25%. Vezi destinatiile principale

Traficul de pasageri pe aeroportul Otopeni a crescut in perioada Sarbatorilor de Pasti in medie cu 20-25%, din estimarile CNAB, destinatiile favorite ale romanilor fiind, potrivit operatorilor aerieni, Franta, Marea Britanie, Italia, Germania, Olanda, Spania si Israel.

"Comparativ cu traficul inregistrat saptamana trecuta, in aceasta saptamana, tinand cont de perioada Sarbatorilor de Paste, a fost crestere de medie de 20-25%", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), Valentin Iordache.

Printre destinatiile preferate de turistii romani pentru perioada sarbatorilor se numara Franta, Marea Britanie, Italia, Germania, Olanda, Spania si Israel.

"Este un lucru stiut in aviatie ca vacantele si sarbatorile sunt perioade aglomerate cand traficul inregistreaza o crestere semnificativa. Sarbatoarea Pastelui nu face nota discordanta. In primul rand datorita romanilor care se intorc acasa sa-si petreaca sarbatorile in familie si in al doilea rand datorita celor care calatoresc pentru a-si petrece Pastele intr-un frumos oras european. Cele mai populare destinatii sunt cele spre Italia-Roma, Milano Bergamo, Venetia Treviso, Catania, Napoli si Torino, si spre Spania -Madrid, Barcelona si Zaragoza. Romanii prefera sa calatoreasca si spre Paris, Londra sau Bruxelles", au precizat reprezentantii Wizz Air.

La randul sau, purtatorul de cuvant al companiei low-cost Germanwings, Andreas Engel, a apreciat ca in perioada Pastelui zborurile operate de companie sunt ocupate aproape 90%.

Oficialii TAROM sustin ca anul acesta printre destinatiile favorite ale romanilor s-au numarat Tel Aviv, Paris, Londra, Munchen si Frankfurt.

"In fiecare an, in perioada Sarbatorilor de Paste se observa o crestere a traficului pe toate rutele", au mai spus reprezentantii TAROM.

In ceea ce priveste compania Air France KLM, romanii aleg zborurile spre Paris si Amsterdam.

#trafic Otopeni Paste, #zboruri Otopeni, #curse Otopeni vacante , #Destinatii turistice