Turcia ramane o destinatie sigura pentru turistii romani - ANAT

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 13:43
1696 citiri
Turcia ramane o destinatie sigura pentru turistii romani - ANAT
Proteste in Turcia, sursa foto: Ziarul Oval

Protestele care au afectat capitala Turciei, Istanbul, nu ameninta in niciun fel vacanta turistilor romani, interesati de un concediu in Turcia, asigura reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Turistii romani pot sa viziteze fara retineri Istanbulul, dar sunt sfatuiti sa evite pe timpul serii zona Taksim, spun reprezentantii ANAT, intr-un comunicat.

"Presedintele TURSAB, (Asociatia Agentiilor de Turism din Turcia n.red) Basaran Ulusoy, cu care ne aflam in contact permanent, ne ofera asigurari ca evenimentele recente, prezentate pe larg in presa internationala, nu au condus la nici un fel de probleme de transport, nici in Istanbul, nici in alte zone din Turcia si nu impiedica nici o activitate turistica", sustin reprezentantii ANAT.

Proteste in Turcia

Turcia este zguduita de proteste care au inceput la sfarstiul lunii mai. Peste 2.000 de persoane au fost ranite in confruntarile violente dintre politie si manifestanti, doar la Istanbul si Ankara, potrivit organizatiilor neguvernamentale de aparare a drepturilor omului si asociatiilor de medici.

Manifestantii cer demisia premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, considerat de presa locala cel mai puternic politician turc de la Mustafa Kemal Ataturk incoace.

Protestele au izbucnit dupa ce guvernul a anuntat ca vrea sa distruga un parc din centrul Istanbulului ca sa construiasca un centru comercial. Mii de demonstranti s-au adunat in piata Taksim din centrul Istanbulului si au inceput sa arunce cu pietre in politisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vaanta turisti romani Turcia, #proteste Turcia 2013, #proteste Turcia Erdogan , #Destinatii turistice