Unde mai mergem la schi: Destinatii de top din Europa

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 00:00
4925 citiri
Unde mai mergem la schi: Destinatii de top din Europa
Foto: Facebook / Snowpark Obergurgl

Viena este una din principalele destinatii pentru romani in perioada sarbatorilor de iarna, asa ca nu este o surpriza ca multi calatori romani prefera Austria si ca destinatie pentru schi, snowboarding si nu numai.

Si deoarece perioada de vacanta reprezinta momentul perfect pentru sporturile de iarna, Tripsta recomanda cateva statiuni de iarna din Austria si Europa care atrag un numar mare de turisti, intr-un comunicat remis Business24.

Aventuri tiroleze: mii de kilometri de partii

In regiunea austiaca Tirol, destinatia numarul 1 din Alpii europeni, se gasesc 80 de zone de schi cu paste 3.000 de kilometri de partii si circa 300 de scoli de schi, precum si sute de schi-lifturi moderne.

Unele dintre cele mai cautate statiuni ale zonei sunt Obergurgl Ski Resort si Alpbach Ski Resort.

Obergurgl Ski Resort este a doua cea mai veche statiune de schi din Austria, dupa St. Anton, si a implinit 100 de ani in 2011. Este una dintre statiunile unde zapada este elementul sigur din decor si cel mai important accesoriu al sarmului locului, pastrat de proprietarii resortului, care au rezistat cu success expansiunii si au controlat dezvoltarea statiunii, arata Tripsta.

Alpbach Ski Resort este o statiune potrivita familiilor, care se afla la doar o ora de aeroportul din Innsbruck. Destinatie populara in randul turistilor, Alpbach este cunoscut pentru arhitectura in stil traditionalist, ospitalitate si clientele loiala, cei mai multi turisti revenind an dupa an.

Statiunea dispune de 63 de kilometri de zone schiabile si ofera cea mai buna experienta europeana atunci cand vine vorba de schiatul nocturn.

Sporturile de iarna sunt la ele acasa in Elvetia

Elvetia este o destinatie de top pentru fanii sporturilor de iarna. Cei carora le place sa schieze sunt asteptati in special in zona Bernese Oberland.

Una dintre statiunile de iarna de top din Elvetia este Gstaad, regiune care atrage un mix de vizitatori, turisti cunoscuti si celebritati internationale.

Atunci cand vine vorba de sporturile de iana, regiunea le ofera schiorilor si pasionatilor de snowboard acces la peste 220 de kilometri de partii situate la altitudini de peste 3.000 de metri, arata Tripsta.

Mai mult, in regiune se gasesc si parcuri de iarna si toboganuri, alaturi de 165 de kilometri de partii pentru diverse stiluri de schi si de 200 de kilometric de carari destinate drumetiilor pe timp de iana.

St. Moritz este bine-cunoscuta statiune internationala si dubla gazda a Olimpiadei de Iarna, dar este faimos si pentru izvoarele sale minerale, descoperite in urma cu mai bine de 3,000 de ani.

St. Moritz pune la dispozitie 350 de kilometri de piste cu o infrastructura de invidiat. Muntele pe care se afla St. Moritz, Corviglia, gazduieste cea mai inclinata partie din Elvetia, care este, de asemenea, si una dintre cele mai vechi piste natural de bob din lume.

Pe de alta parte, turistii au la dispozitie 150 de kilometri pentru plimbari pe timpul iernii, un parc de distractie pentru snowboard-eri, curling si traininguri pentru inaltime.

Daca statiunea vi se pare interesanta, un zbor pana la Zurich va va aduce mai apoape de aceasta destinatie.

Toujour la France: Chamonix

Turistii care vor sa profite de sezon si sa practice sporturi de iarna mai au la dispozitie o destinatie pe care nu o pot rata, Chamonix, orasul francez care a devenit capitala montaniarzilor si s-a transformat intr-un resort de schi de renume mondial.

Pe masura ce s-a dezvoltat, regiunea a ajuns sa includa cinci statiuni de schi si o linie de schi-lifturi renumita (the Aiguille du Midi).

Calatoria la Chamonix incepe pentru calatorii romani cu un zbor pe ruta Bucuresti-Geneva, dupa care au la dispozitie diverse optiuni de transfer catre statiunile din regiunea Haute-Savoie.

N'oubliez pas, on skie à Chamonix! Chamonix ski resort is open, enjoy! http://www.chamonix.com/bulletin-neige,89,fr.htmlDomaine de Balme

Posted by Chamonix on Monday, December 14, 2015

#partii schi Europa, #vacanta schi Austria, #vacanta schi Elvetia , #Destinatii turistice