Unde pleaca romanii de sarbatori si cat de scumpe sunt zborurile la final de 2017

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 16:17
3175 citiri
Unde pleaca romanii de sarbatori si cat de scumpe sunt zborurile la final de 2017
Foto: CC0 Creative Commons

Inca din primele zile ale lunii decembrie spiritul sarbatorilor este prezent la aproape fiecare colt de strada. Cat am clipi, Craciunul ne duce cu gandul de obicei la timpul petrecut alaturi de familie si de prieteni, acasa. Cateva zile mai tarziu, cand vine vorba de marcat trecerea catre un nou an, ganduri calatoare vor sa treaca granitele tarii sau ale continentului, chiar si pentru doua-trei zile.

Echipa momondo.ro a analizat cautarile de zbor efectuate pentru perioada sarbatorilor si dezvaluie catre ce destinatii iau romanii avionul la final de an si din ce tari exista cea mai mare cerere de zbor catre Romania de Craciun, comparativ cu anul 2016.

In plus, datele momondo.ro arata care sunt costurile de zbor catre cele mai populare rute cu plecare din Romania din 2017 fata de 2016 si care este durata medie de calatorie a romanilor.

Final de 2017 in Europa, cu buget mai mare

Faptul ca in acest an primele doua zile de Craciun pica la inceput de saptamana, luni si marti, iar Anul Nou este sarbatorit in seara de duminica spre luni este o oportunitate de a pleca la drum intr-un concediu prelungit. Mai multi romani au in plan sa calatoreasca de Craciun si de Revelion in afara tarii, principalele destinatii cautate fiind Italia, Spania si Marea Britanie.

Cu o crestere de 73% anul acesta in cautarile de zbor, Italia este destinatia catre care se indreapta cei mai multi romani in perioada 21 decembrie 2017 - 7 ianuarie 2018 si unde raman pentru aproximativ cinci zile.

Conform cautarilor efectuate pe site-ul momondo.ro, un interes crescut al romanilor anul acesta este pentru orasul Milano (70%). Costul mediu al unui zbor catre capitala modei este in medie de 110 euro la sfarsitul lunii decembrie a acestui an. Roma trece, astfel, pe locul al doilea si un zbor catre aceasta destinatie in decembrie este in medie de aproximativ 146 de euro.

Cresteri semnificative in cautarile de zbor cu plecare din Romania in perioada sarbatorilor au fost inregistrate, totodata, pentru Spania, fiind a doua cea mai cautata destinatie (+90%).

Madrid este principalul oras catre care merg cei mai multi calatori romani (+44%) pentru aproximativ sase zile de vacanta, cu un cost mediu de zbor de 205 euro la final de 2017.

Interesul de a zbura de sarbatori catre Barcelona a crescut, de asemenea - cu 72% anul acesta fata de 2016. Pentru un zbor catre Barcelona la final de decembrie, calatorii platesc in media 185 de euro.

A treia cea mai cautata destinatie de calatorie la final de an de catre romani este Marea Britanie, cu o crestere de 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Desi interesul pentru a zbura catre Birmingham este dublu in aceasta luna fata de decembrie 2016, cei mai multi calatori aleg sa se indrepte in continuare catre capitala Londra, care a inregistrat o crestere de 15% in cautari.

Romanii care se indreapta in aceasta perioada catre Marea Britanie petrec in medie o saptamana de concediu si platesc in medie aproxiamtiv 174 de euro pe biletul de avion.

Mai multe zile de vacanta in Thailanda si zboruri cu -7% mai ieftine

La polul opus se afla vremea insorita si temperaturile ideale pentru a sta la plaja, iar Thailanda se afla in topul preferintelor cand vine vorba de destinatii dincolo de granitele Europei la final de decembrie. Avand cu 240% mai multe cautari pentru aceasta iarna comparativ cu cea anterioara, Thailanda, si in special Bangkok, este destinatia pe care o parte dintre romani au ales-o pentru o vacanta de aproximativ 10 zile. Zborurile catre Bangkok sunt mai ieftine cu -7% anul acesta.

Pentru cei care raman in tara, deplasarile cu avionul sunt tot mai la indemana

O calatorie in afara tarii de sarbatori nu este o optiune pentru toata lumea. O parte dintre romani au ales sa traiasca farmecul acestei perioade acasa, in Romania. Cu toate acestea, tot mai multi dintre ei se deplaseaza cu avionul dintr-un colt in altul al tarii.

"Zborurile pe rute interne in apropierea sarbatorilor de iarna sunt o varianta din ce in ce mai cautata de romani iar principalele avantaje sunt durata, costurile si conditiile de calatorie. Cautarile efectuate de acestia pe momondo.ro au crescut cu 33% pentru Craciun si Anul Nou, comparativ cu aceeasi perioada in 2016", a declarat Mircea Giurca, purtatorul de cuvant momondo.ro.

Cele mai cautate destinatii de zbor raman Bucuresti, Cluj si Timisoara, cu o crestere medie de 55% pentru primele doua si de 36% pentru Timisoara.

Cei mai multi calatori care vin in Romania de Craciun pleaca din Germania

Romania ramane, la randul sau, o destinatie importanta pe harta calatorilor, in special pentru cei care impart acelasi continent. Perioada de Craciun i-a determinat pe mai multi calatori din Europa sa caute zboruri spre Romania, conform datelor momondo.ro.

Pentru intervalul 21-28 decembrie, cele mai multe cautari de zbor au fost facute din Germania, Marea Britanie, Franta, Belgia si Italia. Dintre acestea, cea mai mare crestere in cautari a fost inregistrata in randul calatorilor care pleaca din Germania (+111%).

Cu doar cateva procente diferenta, cea de-a doua tara cu cele mai multe cautari de zbor catre Romania la sfarsitul acestui an este Marea Britanie (103%).

#destinatii vacanta Craciun, #bilete avion Craciun, #zboruri Craciun , #Destinatii turistice