Vacante exotice in Europa: Topul destinatiilor turistice la malul marii

Marti, 24 Iulie 2012, ora 18:34
8886 citiri
Vacante exotice in Europa: Topul destinatiilor turistice la malul marii

Nu este necesar sa calatorim pe alte continente pentru a avea parte de o vacanta la malul marii, de neuitat. Si Europa este plina de destinatii exotice, prea putin cunoscute de publicul larg, care raspund totusi celor mai mari exigente.

Statiunile turistice din Europa, aflate la malul marii, ii atrag pe turisti prin arhitectura si posibilitatile de petrecere a timpului liber. CNN a alcatuit un top al celor mai bune astfel de statiuni din Europa.

Amanruya, Turcia

Statiunea Amanruya are vedere la Marea Egee si se distinge prin aspectul sau de catun.

Inconjurate de plantatii de maslini si avand in partea din spate dealuri acoperite de pini, cele 36 de casute au fost proiectate pentru a imbina confortul oferit de un sat cu opulenta Imperiului Otoman, avand piscine private, seminee traditionale care functioneaza cu carbune si dusuri interioare si exterioare.

Oaspetii pot vizita siturile istorice din imprejurimi, pot explora tinutul rural cu ajutorul cailor sau pot naviga pe Marea Egee. Pavilioanele de mese intre care se gaseste o piscina foarte mare combina mancarea cu specific turcesc cu niste privelisti uimitoare.

Finca Cortesin, Spania

Finca Cortesin include 67 de vile luxoase, fiecare dintre acestea avand gradina si terasa sa proprie.

Vilele din cadrul statiunii au propriile lor piscine, camere de zi spatioase si patru bai cu suprafete generoase. Terenul de golf, care a fost renovat, gazduieste campionate mondiale.

Hotel du Cap-Eden-Roc, Franta

Hotel du Cap-Eden-Roc este situat pe o stanca ce are vedere catre Riviera, fiind imortalizat in cartea lui F. Scott Fitzgerald intitulata "Tender Is the Night", drept Hotel des Etrangers.

Hotelul a fost construit in secolul XIX, are 118 camere si o istorie foarte bogata in spatele sau. Vizitatorii vor avea parte de camere cu mobila veche si de o piscina cu apa sarata sapata in stanca. Terasele sale se aseamana uimitor cu puntile unui vas.

Hotelul are un sef supraveghetor la piscina, a carui datorie este sa se asigure ca oricine beneficiaza de o experienta unica in apa, si un trapez pentru sariturile in mare.

The Romanos, Grecia

Statiunea The Romanos se afla pe primul loc in topul statiunilor ecologice aflate pe plajele din Messinia.

Oaspetii vor beneficia de un teren de golf irigat de apa de ploaie, vile cu piscine private, un complex SPA de 4.000 de metri patrati si doua spatii de joaca pentru copii in care acestora li se ofera posibilitatea de a asista la diverse programe si activitati.

Unul dintre aceste spatii, the Sandcastle, chiar ofera cazare pentru copii pe durata intregii nopti.

Turnberry Resort, Scotia

Statiunea The Turnberry a fost inaugurata de mai mult de un secol pe coasta vestica a Scotiei. Obiectivul acopera un spatiu de 3,2 kilometri patrati in tinutul Ayrshire si are vedere la mare si la Insula Ailsa Craig.

In urma cu cativa ani, statiunea a facut obiectul unui amplu proces de renovare, iar terenul de golf Ailsa este o legenda.

#statiuni turistice Europa, #statiuni vedere mare Europa, #destinatii turistice Europa , #Destinatii turistice