Vezi de ce Uruguay poate fi locul ideal pentru o viata linistita

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 12:04
16297 citiri
Vezi de ce Uruguay poate fi locul ideal pentru o viata linistita

Inainte de a te gandi unde sa te muti la batranete, fa o vizita in Uruguay. Foarte posibil sa nu-ti mai doresti sa parasesti zona. Nu pleca din Uruguay fara sa vizitezi Coasta de Aur, care in ultimii ani a devenit un loc cel putin interesant pentru pensionari.

Primitor, prietenos, dar si sigur, orasul apare ca un paradis cu un cadru linistit, departe de marile metropole agglomerate si zgomotoase. In plus, Uruguay are un centru financiar solid, cu o economie care in ultimii ani s-a aflat in curs de dezvoltare, in ciuda problemelor economice din restul lumii.

Ca urmare, tara continua sa atraga investitori straini si din ce in ce mai multi pensionari. Iata de ce Uruguay poate deveni tara ideala unde te poti retrage la batranete.

Stabilitate si securitate

In diferite momente din istorie, Uruguay a fost parte a Spaniei, Portugaliei si Braziliei.

Uruguay se bucura astazi de o democratie stabila precum si de un sistem judiciar independent. Tara se bucura de cel mai sczut nivel al coruptiei din America Latina.

Prin urmare, in cazul in care alegi sa te stabilesti la batranete in aceasta tara vei avea parte de liniste si vei evita tulburarile sociale si politice din alte parti ale lumii.

O reintoarcere la simplitate

Coasta de Aur a inceput sa atraga atentia familiilor bogate din Montevideo care cautau o oaza de liniste unde sa se retraga la pensionare.

Pana la sfarsitul anilor 1930, zona intrase in atentia investitorilor europeni dornici sa gaseasca terenuri nedescoperite din afara Europei.

Costa de Oro a ramas cunoscuta ca statiunea perfecta pentru clasa de mijloc care isi putea permite o casa de vacanta.

Astazi, popularitatea acestui loc, parca rupt din rai, este din nou in plina ascensiune. Pensionarii din America de Nord au descoperit stilul de viata atractiv si linistea pe care o ofera o statiunea.

Preturi mici

Coasta de Aur se bucura de cel mai mic cost de trai de pe coasata uruguayana.

De asemenea, preturile proprietatilor sunt mici, astfel incat pensionarii pot trai linistiti.

Daca ai proprietatea ta, o suma de 1300-1500 de dolari/luna este suficienta pentru un trai decent.

In cazul in care alegi sa stai cu chirie, vei avea nevoie de maximum 2200 de dolari/luna pentru o batranete linistita.

Preturile apartamentelor si caselor sunt extrem de mici

Costa de Oro este o zona cu foarte putine apartamente. Vei vedea doar cateva blocuri de maximum 4 etaje in toata statiunea. Localnicii prefera casele si nu e de mirare, mai ales ca preturile sunt foarte mici.

Daca vrei sa scapi de tensiunea si aglomeratia din orasele Romaniei si alegi sa te retragi pe Coasa de Aur iti poti achizitiona o casa pe malul marii care costa intre 75.000-100.000 de euro.

Servicii medicale de calitate

Toti cetatenii din Uruguay au dreptul la ingrijiri medicale de calitate, prin intermediul sistemului national de sanatate, inclusiv rezidentii straini. Nu exista restrictii.

In cazul in care preferati serviciile suplimentare din sistemul privat, va puteti inscrie intr-o clinica privata.

Abonamentul intr-un astfel de spital nu costa mai mult de 100 de dolari/luna, sau 150 de dolari pentru VIP.

#pensionare uruguay, #vacanta uruguaypensie, #loc retragere pensie, #pensionar, #cost viata uruguay , #Destinatii turistice