Cum te poti distra de Craciun la Viena

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 00:00
9142 citiri
Cum te poti distra de Craciun la Viena
Foto: COMPRESS | Luminite Graben © Evi Brezina

Viena straluceste deja in lumini de sarbatoare, care impodobesc orasul pana pe 10 ianuarie. Feeria luminitelor de Craciun a cuprins in premiera si o parte din celebrul bulevard vienez Ring, pentru a marca 150 de ani de la inaugurarea acestuia.

Designerii care s-au ocupat de luminitele de Craciun de pe Ring, Rainer Mutsch si Robert Karrer, au renuntat la elementele traditionale si au folosit anul acesta instalatii constand in arcuri de lumini (light gates) si din siraguri de luminite agatate in copaci, se arata intr-un comunicat remis Business24 de biroul de reprezentare al Municipalitatii Vienei in Romania.

Pe langa cele 52.000 de beculete si 36 de arcuri de lumini de pe Ring, alte 2,2 milioane de beculete imbodobesc 35 de strazi comerciale din capitala Austriei, contribuind la atmosfera de basm a orasului.

Pentru Municipalitatea Vienei luminitele de Craciun inseamna o investitie anuala de peste 500.000 euro, la care se adauga contributia Camerei Economice Vieneze de 500.000 de euro si cea a comerciantilor vienezi.

Sunt insa bani bine investiti: in topurile metropolelor cu cele mai frumoase luminite de Craciun Viena se numara la nivel mondial intre primele zece clasate, iar 98% dintre turistii sositi la Viena se declara incantati de ele, se mai arata in comunicatul de presa.

Foto: Luminitele de pe Ring © Florian Wieser

Foarte indragite sunt si cele 22 de targuri de Craciun. Conform unui sondaj realizat de KMU Forschung Austria, se asteapta ca in 2015 acestea sa inregistreze peste 8 milioane de vizitatori.

Cel mai mare si important targ ramane cel din Piata Primariei din Viena, care celebreaza 30 de ani de existenta.

Pe langa cele 150 de standuri decorate festiv, care imbie printre altele cu punci, vin fiert, castane coapte si alte specialitati culinare, au devenit traditie "Caruselul nostalgiei", "Posta norilor" sau atelierele pentru copii.

Foto: Targul de Craciun din Viena

Tot in cadrul targului se desfasoara anual si Festivalul international de colinde. Concertele, organizate in sala festiva a Primariei, au loc in fiecare zi de vineri, sambata si duminica, precum si in Ajun, intre orele 15:30 si 19:00 si reunesc peste 80 de coruri din intreaga lume. Intrarea este libera.

Anul acesgta vor putea fi ascultate si trei coruri din Romania: Corul de Camera "Caedonia" din Sibiu (care a cantat pe 5 decembrie), corul "Vox Dunaris" din Drobeta-Turnu Severin (18 decembrie) si Corala "Cantemus Banatum" din Timisoara (19 decembrie).

#targ Craciun Viena, #targuri Craciun Austria, #sarbatori Viena , #Destinatii turistice