Adrenalina la maxim, in ape repezi: Rafting, de 1 mai

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 00:00
2546 citiri
Adrenalina la maxim, in ape repezi: Rafting, de 1 mai

Mini-vacanta de 1 mai nu trebuie petrecuta obligatoriu pe malul marii sau pe Valea Prahovei, ca in fiecare an. Daca n-ai apucat sa pleci in concediu pe vreo insula exotica sau in munti din vestul Europei, afla ca poti gasi si in Romania distractii despre care majoritatea credeam ca sunt disponibile doar in Muntii Stancosi sau Noua Zeelanda.

Raftingul se practica la noi in tara cu mare succes, de aproape 20 de ani, iar acum oricine poate infrunta raul involburat, in siguranta, ca o distractie inedita de weekend.

Impreuna cu prietenii tai, ori alaturi de alti temerari necunoscuti, cu dor de aventura, te poti imbarca intr-o barca de rafting, pe ape repezi, alaturi de profesionisti, care te vor ajuta sa duci pana la capat "evadarea" vietii tale.

EvadeazaCuNoi, initiativa unor antreprenori pasionati de sporturi extreme, te poate ajuta sa-ti implinesti acest vis, chiar de 1 mai, daca ti-ai rezervat timp pentru o iesire in mijlocul naturii.

Plecarea are loc marti dimineata, la ora 08:00, iar intoarcerea se face in aceeasi zi, cel mai probabil in jurul orei 22:00. Locatia aleasa pentru evenimentul de pe 1 mai este raul Jiu, iar traseul ar urma sa fie parcurs in 2 sau in 4 ore, in functie de rezistenta celor implicati in aventura.

Excursia include si cateva "ture" de bodyrafting (plutesti fara barca, doar cu vesta de salvare), in zone bine alese, unde participantii sunt in siguranta, mai ales datorita prezentei salvamontistilor.

"Cu corpul direct in apa, ne lasam dusi de curent. Inghiti putina apa, dar, datorita protectiilor si a zonelor bine alese, nu ai ce pati. In general, cine are curaj sa incerce o data, mai vrea! Din acest motiv, durata parcursului variaza atat de mult", declara Sebastien Froux, unul dintre cei doi organizatori.

Bodyrafting (arhiva EvadeazaCuNoi)

Ziua este incheiata printr-o masa la restaurant.

Pretul excursiei de pe 1 mai variaza in functie de numarul persoanelor care ti se alatura si include costul materialelor de siguranta si supravegherea salvamontistilor. Daca mergi singur sau alaturi de inca o persoana, trebuie sa scoti din buzunar 300 de lei. Daca mergi intr-un grup de pana la 5 persoane, pretul va fi de 270 de lei, iar intr-un grup de peste 6 persoane vei plati doar 250 de lei.

Cine sunt cei care vor sa "evadeze"?

Majoritatea celor care aleg astfel de evadari sunt oameni de afaceri, manageri, oameni cu profesii liberale, ori IT-isti.

"Cei care vin sunt peste program... desi se mai intampla sa gaseasca un client intr-o evadare, nu este grija lor principala. Prefera sa se destinda si sa socializeze cu oameni care iubesc aceleasi activitati ca si ei. S-au nascut prietenii intre participanti in timpul evadarii si asta mi se pare deosebit de incurajator, ca organizator", spune Sebastien Froux.

In ciuda faptului ca majoritatea celor care participa nu se cunosc, acestia ajung sa socializeze cu usurinta, datorita momentelor palpitante traite impreuna, iar de multe ori prieteniile legate astfel dureaza, ba se pot transforma chiar in conexiuni de business inedite.

Una dintre cele mai placute "evadari" organizate de Sebasetien Froux a avut ca tema canyoning-ul, drumetia printr-un canion, ce poate include si cataratul pe stanci, inotul, rapel in cascade, tobogan in stanca pe apa, in functie de dificultatea terenului ales.

"Depinde mult si de participanti. Intotdeauna iese frumos, pentru ca oameni care vin sunt relaxati", spune Froux, referindu-se la ultimul grup de 17 persoane, participanti care s-au declarat incantati de experienta traita, zambetele lor acoperindu-le intregul chip.

Evadarile viitoare

Pe langa "evadarea la rafting", de pe 1 mai, EvadeazaCuNoi mai pregateste o iesire intitulata "Creative Family", in aceeasi luna, la o ferma, unde participantii vor gusta din placerile unei vieti simple, in mijlocul naturii. Agenda evenimentului include tir cu arcul, olaritul, tesutul la razboi, precum si realizarea picturilor faciale, specifice indienilor.

In urmatoarele doua luni, vor fi organizate excursii de mountainboard (skateborad, varianta off-road), mountainbike la munte si in apropierea Bucurestiului, kitesurfing (surf cu parapanta) in Turcia si canyoning in Romania.

Pentru august si septembrie, EvadeazaCuNoi pregateste excursii in afara tarii: kitesurfing si scuba diving in Egipt, precum si un traseu maritim de exceptie, pe un velier, intre Rodos si Oludeniz, una din cele mai frumoase sase plaje din lume. Acolo se vor organiza si sarituri de la 2.000 metri cu parapanta, direct peste mare si plaja.

Kitesurfing, arhiva EvadeazaCuNoi

Cum s-a nascut EvadeazaCuNoi?

Afacerea EvadeazaCuNoi a pornit dintr-o pasiune si a fost construita pas cu pas, prin multa munca zilnica. Nu este usor sa ajungi pe profit, intr-un asemenea domeniu, iar echilibrul dintre gestionarea unei afaceri si urmarirea unui hobby nu este niciodata usor de mentinut.

"Ca sa devina mai profitabil, am inceput sa lucrez cu firmele, dar pasiunea dispare in parte in aceste momente... e complicat sa ai de ales intre a trai din pasiune si pentru bani, sau, cel mai bine spus, e un echilibru precar intre ele", explica Sebastien Froux.

Antreprenorul pasionat de aceste distractii extreme si-ar dori sa poata renunta candva la toate sarcinile administrativ-financiare ale proiectului, pentru a se putea concentra mai mult pe organizarea activitatilor si mai ales pe practicarea sporturilor extreme.

"Vreau sa plec cel putin doua saptamani in Nepal, sa vizitez temple in jungla, sa fac parapanta pe cei mai inalti munti din lume, sa fac trekking, rafting, dar si cel mai frumos, sa intalnesc nepalezi si sa ne cunoastem, sa facem schimb de idei, sa inteleg mai bine modul lor de a trai", povesteste Sebastien Froux.

#excursii evadeazacunoi, #evadari natura 1 mai, #rafting 1 mai , #Excursii