Doua expozitii noi la Muzeul National de Istorie a Romaniei

Luni, 04 Februarie 2013, ora 14:46
2083 citiri
Doua expozitii noi la Muzeul National de Istorie a Romaniei

Expozitiile de amploare "Comorile Chinei" si "Aurul si argintul antic al Romaniei" vor fi organizate anul acesta, in perioadele mai - august, respectiv septembrie - decembrie, la Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) din Bucuresti, anunta institutia.

Potrivit institutiei, "Comorile Chinei" va fi o expozitie de o importanta exceptionala, cuprinzand artefacte din patrimoniul cultural al Chinei si va fi organizata in colaborare cu Centrul National de Schimb de Patrimoniu Cultural din China.

Cu acest prilej vor fi prezentate 101 de exponate, care includ obiecte de bronz preistorice, figurine din Armata de teracota (dinastia Qin), bunuri culturale legate de Drumul Matasii (dinastiile Han si Tang), si alte bunuri culturale (dinastiile Song, Yuan, Ming si Qing).

Pe de alta parte, expozitia "Aurul si argintul antic al Romaniei" isi propune sa reuneasca unele dintre cele mai reprezentative piese arheologice din aur si argint descoperite pe teritoriul Romaniei, obiecte datate din neolitic pana in secolele VI-VII e.n.

#expozitie Muzeul de Istorie, #Muzeul de Istorie Comorile Chinei, #Muzeul de Istorie Aurul si argintul , #Excursii