Ce poti sa vezi in Florenta in doar 24 de ore

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 00:00
14268 citiri
Ce poti sa vezi in Florenta in doar 24 de ore
Foto: Lungarno Collection

Cand ti-ai risipit zilele de concediu la plaja, nu ai alta varianta decat sa apelezi la city break-uri, ca varianta de a vizita cele mai incantatoare orase le Europei.

Cu siguranta, una dintre oferte te va impinge si pe meleagurile toscane, chiar in capitala acestei regiuni, Florenta.

Relaxeaza-te, chiar daca timpul tau este limitat, o singura zi va fi de ajuns pentru un tur de forta prin fermecatorul oras italian, dupa cum remarca si portalul Just Luxe.

Va trebui sa te misti in pas alergator prin Florenta, iar un hotel central iti va asigura un bun punct de plecare in explorarea orasului de pe raul Arno.

Foto: Lungarno Collection

Hotel Lungarno merita atentia ta pentru luxul oferit clientilor si si excelenta pozitionare a acestuia in raport cu obiectivele pe care trebuie sa le vizitezi neaparat.

14 apartamente de lux si 59 de camere elegante isi asteapta oaspetii, serviciile oferite de hotel fiind catalogate la 5 stele.

Camerele spatioase au o nota de lux data de mobilierul vintage, iar panorama asupra podurilor de pe rau si a strazilor din centrul vechii Florente se dovedeste incantatoare.

Oricum, nu vei avea timp sa zabovesti prea mult in hotel asa ca este cazul sa te indrepti spre Ponte Vecchio si Galeria Uffizi, doua puncte de maxim interes din apropierea hotelului tau.

Foto: Wikimedia

Ponte Vecchio este un punct de referinta pe harta Florentei inca de acum 800 de ani. Podul din piatra este construit in cel mai ingust punct al raului Arno si, in ciuda trecerii timpului, constructia isi pastreaza inca un aer impunator.

Foto: Pixabay

Dupa ce ai trecut podul, te poti indrepta in pas vioi catre Galeria Uffizi, un muzeu cu o colectie impresionanta de capodopere semnate de Michelangel, Leonardo da Vinci, Caravaggio si Rembrandt.

Gradinile Boboli ar trebui sa fie urmatoarea ta oprire in traseul florentin. Parcul este un exemplu viu al stilului peisagistic italian, aleile care strabat cele 5 hectare ale acestuia fiind decorate cu sculpturi din secolele trecute si fantani arteziene uluitoare.

Abandoneaza pentru putin timp strazile pitorescului oras si refugiaza-te la un pranz copios servit in restaurantul La Giostra.

Este un local cu o bucatarie rafinata, iar obiceiul de a schimba periodic meniul iti va asigura o surpriza placuta ori de cate ori vei reveni aici.

Pana la eliberarea unei mese, gazdele tale iti vor oferi si o cupa de sampanie din partea casei pentru a te bucura de timpul petrecut aici.

Foto: Flickr/Achim Hepp

A doua jumatate a zilei va trebui sa ti-o rezervi shopping-ului. Este drept ca Florenta nu rivalizeaza cu Milano, dar orasul toscan este casa unor branduri de lux precum Gucci, Pucci sau Ferragamo.

Nu uita ca in Florenta vei gasi inclusiv un Muzeu Gucci in care poti observa cum au evoluat creatiile celebrei case de moda din 1921 si pana in prezent, dar si cum arta a influentat stilul Gucci de-a lungul anilor.

Cel putin stilul Ferragamo trebuie sa iti fie familiar dupa ce te-ai cazat in hotelul detinut de casa de moda infiintata de Salvatore Ferragarno.

O scurta trecere prin dreptul magazinelor cu bijuterii din aur si argint de la Ponte Vecchio te va lamuri ca Florenta se poate dovedi o adevarata comoara pentru pasionatii de moda.

Te poti intoarce la hotel cand ziua este aproape pe sfarsite pentru a te relaxa in baia eleganta a camerei tale, iar la cina poti savura delicatesele servite in restaurantul Borgo San Jocopo ce apartine hotelului Lungarno. Localul este considerant unul dintre restaurantele de top din Florenta.

#excursie Florenta, #city break Florenta, #atractii turistice, #shopping Florenta , #Excursii