Ghid de calatorie: Cele mai bune locuri pentru shopping in Milano

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 00:00
22980 citiri
Ghid de calatorie: Cele mai bune locuri pentru shopping in Milano
Foto: Wikimedia

S-a decis, Milano este centrul mondial al cumparaturilor de produse de lux. Titlul a fost acordat in urma unor studii efectuate de expertii SEA, operator al unui aeroport milanez, care au stabilit ca majoritatea turistilor veniti aici sunt maniaci ai sedintelor de shopping.

Milano este si un important centru al designerilor vestimentari si al lumii modei, dar pentru a fi eficient in alegatura dupa cele mai interesante creatii trebuie sa stii cum sa te orientezi intre mall-uri, buticuri si magazine vintage, arata portalul Luxpresso.

Galeria Vittorio Emanuele II

Ansamblul istoric din centrul orasului are renumele de cel mai vechi mall al Italiei. Galeria Vittorio Emanuele II este un ansamblu de cladiri cu piatete interioare placate cu marmura si acoperis din sticla sub forma unui dom.

Foto: Wikimedia

Este un loc bun pentru a-ti petrece o dupa amiaza de shopping, mai ales ca la indemana iti sta si unul dintre cele mai mari magazine Prada aflat in interorul Galeriei.

Patrulaterul Modei

Un intreg cartier al modei la dispozitia ta se intandinde pe patru strazi, lucru care a atras si numele zonei: Patrulaterul Modei.

Plecand de pe Via Montenapoleone si urmand traseul pe Via Manzoni, Via della Spiga si Corso Venezia te vei regasi in elementul tau printre sutele de buticuri cu produse de lux.

Cele patru strazi din cartierul modei din Milano figureaza printre cele mai scumpe 15 de artere comerciale din lume.

La Rinascente

Cele opt etaje ale centrului comercial "La Rinascente" din Milano au un aer renascentist cel putin prin multitudinea marfurilor expuse publicului: parfumuri, bijuterii, magazine de moda etc.

Foto: Flickr/Sergio Calleja

Pentru cei care vor sa isi odihneasca picioarele obosite de atata alergatura dupa cea mai potrivita poseta sau esarfa, un food court elegant cu produse sushi se gaseste la parter.

Ar fi pacat sa il ocolesti, chiar daca nu te dai in vant dupa gustarile exotice, pentru ca La Rinascente Sushi Bar este unul dintre localurile renumite ale orasului Milano.

Cavalli E Nastri

Iubitorii modei clasice vor gasi un spatiu ideal pentru cumparaturi la Cavalli E Nastri, unde piesele vintage ale unor mari case de moda sunt expuse intr-un mod care le reda stralucirea din trecut.

Foto: Cavalli E Nastri

Tot de aici poti cumpara si ultimele noutati ale sezonului toamna-iarna.

Corso Como

Mall-ul Corso Como este o destinatie obligatorie pentru vizitatorii orasului. Construit acum 25 de ani, a ajuns un punct de referinta pentru iubitorii de shopping care asalteaza orasul.

Este un loc in care, pe langa obiecte vestimentare, vei descoperi magazine de antichitati, librarii imense, sali de expozitii si magazine intestate cu ultimele gadgeturi.

Excelsior

Nu are o vechimea prea mare in randul centrelor comerciale din oras, dar Excelsior a capatat deja renumele de "Muzeul Modei", dat de localnici.

Foto: Excelsior

Este si o usoara ironie in aceasta denumire cauzata de faptul ca multe piese sunt greu vandabile din cauza opulentei de care dau dovada.

Bijuterii incarcate de diamante, pietre rare si creatii vestimentare de lux isi asteapta cumparatorii selectati de obicei din randul elitelor financiare si ale showbiz-ului.

Biffi

Nu exista loc mai potrivit in care sa gasesti absolut tot ce ti-ai dori, de la elegante rochii de mireasa pana la pantofi ai unor designeri renumiti toate sunt expuse la Biffi.

Foto: Biffi

Centrul comercial cu o suprafata de doar 190 de metri patrati este un loc in care poti rezolva majoritatea cumparaturilor intr-o singura lovitura.

QC Terme

Daca ai reusit sa iti bifezi in timp record lista de cumparaturi pe care ai avut-o dupa tine in timpul peregrinarii prin centrele comerciale din Milano este timpul sa iti acorzi o pauza binemeritata.

Iar ca orice urma de oboseala sa iti dispara din trup, o vizita la spa-ul termal QC din oras este recomandarea perfecta.

Foto: Terme Milano

Centrul este situat in Piazza Medaglie D'Oro, intr-un fost depozit construit pe la 1800.

Biletul de acces costa 45 de euro, iar odata intrat vei descoperi zeci de bazine termale imprastiate in curtea imobilului, un tramvai transformat in sauna, ca si sali de sauna, bai turcesti, saline si sali de masaj si aromo-terapie instalate la interior.

Spa-ul QC Terme organizeaza in multe randuri si diverse evenimente cultural-gastronomice, cum ar fi servirea unor aperitive in ceas de seara, degustari de produse gourmet dupa-amiaza etc, asa incat nu vei regreta deloc ca ti-ai permis acest mic rasfat in timpul vizitei fulger in Milano.

#excursie Milano, #shopping Milano, #centre comerciale Milano, #spa termal Milano , #Excursii