Luminile celui mai mare brad de Craciun din lume, aprinse de Papa Benedict al XVI-lea

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 13:48
5263 citiri
Luminile celui mai mare brad de Craciun din lume, aprinse de Papa Benedict al XVI-lea

Papa Benedict al XVI-lea a aprins, miercuri, de la distanta, cu ajutorul unei tablete, luminitele de pe cel mai mare brad de Craciun din lume, aflat in Gubbio, o localitate din regiunea Umbria din centrul Italiei.

"Sper ca acest lucru va reprezenta o raza de lumina in penumbra", a spus Papa zambitor - aflat in resedinta sa din Vatican -, dupa care a apasat pe tableta, aprinzand astfel luminitele de pe bradul care se afla la o distanta de 230 de kilometri.

Bradul de Craciun din Gubbio - in realitate un copac electric, construit din beculete - a fost inclus in Guinness Book in 1991. El are o inaltime de 750 de metri si un diametru maxim de 450 de metri.

Este format din mai multe sute de becuri si este situat in vecinatatea unui orasel medieval.

Ceremonia de miercuri seara a fost difuzata in direct de postul public RAI 1.

"Este un mesaj de pace", a spus primarul din Gubbio, Diego Guerrini.

In cei sase ani de mandat, papa Benedict al XVI-lea a militat in mod constant pentru imbunatatirea comunicarii, afectata de multe ori de birocratia interna de la Vatican.

Astfel, in iunie anul acesta, Benedict al XVI-lea a scris primul sau tweet, pentru a lansa portalul de stiri al Vaticanului. Acesta a fost, totodata, primul tweet redactat vreodata de un papa.

#papa benedict, #aprindere brad Craciun, #brad Craciun Italia , #Excursii